SON DAKİKA
SON DAKİKA


İki elimizi başımıza koyup düşünelim
7.04.2021

Trabzonspor, yeni bir oyun sistemini sahaya yansıtmak için büyük mücadele veriyor.

Ama ne yazık ki Kayserispor, oyunun başında defans oyuncumuz Hugo’nun ve sağ bek Hüseyin’in klasik hatalarından kaynaklı bir gol kaydetti. Trabzonspor’un, bu sisteme ne zaman, hangi şekilde hazırlandığını da merak etmiyor değilim açıkçası. Bu sistemin artılarını, eksilerini ve en önemlisi oyun planını anlamakta zorlanıyorum.

1-0 öne geçen Kayserispor’da oyuncuların telaşlı, heyecanlı ve stresli olması Trabzonspor’a artı bir üstünlük sağlıyordu. Oyunu rakip alana yıkıp pozisyon üretmeye çalışan Trabzonspor, pozisyon üretirken de orta sahadaki rakibine boş alanlar bıraktı. Yine de rakibin bu alanlardaki telaşlı ve heyecanlı oluşu, oyunu kontrol altında tutamamaları, pas hataları yapmaları Trabzonspor’un işine geliyordu.

Kayserispor’un 1-0 önde olduğu anlarda Trabzonspor’un rakip kaleye nasıl gol atacağını ben bile anlayamadım. Çünkü sistemden bir şey anlamadım. Oyuncuların yer değişimine şahit olduk.

Trabzonspor gol atması için kenar alanları iyi kullanması gerekir. Bu kenar oyuncularımızın sıfıra inip orta kestiğini görmedim. Velhasıl orta attıklarını düşünsek de golü atacak santraforumuzun olmayışı gözümüze batıyordu. Günün kötülerinden Nwakaeme’nin geçmiş oyunlarına baktığımda çok çok kötü durumda olduğu bir gerçek. Ama yine de bir umut, yine Nwakaeme’den bekliyoruz. Attığı nefis ortaya Kayserispor’lu oyuncuların yer tutmadaki hatalarıyla Trabzonspor, Bakasetas’la beraberliği yakaladı.

Rakip Kayserispor, 1-1’den sonra az da olsa oyunda telaşını yenerek hamle yapmaya başladı. Yine de bir türlü telaşlı oyununun önüne geçemiyordu. Şua da değinmekte fayda var. Trabzonspor’un gelişigüzel gol vuruşlarını da çözemedim.

İkinci yarı rakip Kayserispor, oyuncu değişiklikleriyle avantaj sağlamış gibi gözüktü. Hücum üstünlüğünü bir türlü yakalamayan Kayserispor, rakibine ikinci bölgede karşılayarak gol yememek için bir hayli başarılı performans çiziyordu. Trabzonspor teknik sorumlusu Abdullah Avcı, herhalde oyuncu değişikliğinde kulübesindeki yeterli oyuncu olmayışı nedeniyle bir türlü değişik yapmıyordu. Trabzonspor’un oyuncu değişikliklerindeki görüntüsü biz de anlıyoruz ki Avcı’nın hatası yok. Hata oyuncularının yetersizlikleridir. Onun için Avcı oyuncu değiştirmeyi en son plana bırakıyordu. İlk yarıya nazaran forvetteki oyuncular, kendi görevlerini yapmayı az da olsa beceriyordular. Pozisyon da buldular. Buradan kaleci Doğan’ı da alkışlamak lazım. Cesaretli ve korkusuzca sahada Kayserispor’a büyük bir destek verdi. Aldıkları 1 puanı da Doğan’a yazmak lazım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap