SON DAKİKA
SON DAKİKA


Galibiyet mutluluktur
5.02.2021

Trabzonspor, lig sonuncusu Denizlispor ile karşı karşıya geldi. İki takımın da oyuna başlarken planları aynıydı. Oyunu ikinci bölgede karşılayıp gole yönelmek istiyorlardı. Maçın başında konuk ekip daha çok topa sahip oluyordu. Fakat bu avantajlarını iyi kullanamadılar. Zaman geçtikçe Trabzonspor oyuna ortak oldu. Trabzonspor oyunun kontrolünü yavaşça eline alarak hücum etkinliklerini artırmaya başladı.

İki takım da gol pozisyonuna girmekte zorlanıyordu. Trabzonspor oyuncularında önceki maçlara oranla istek göremiyorduk. Fakat devre ortasında sonra gol iştahı arttı. Trabzonspor sahayı tam olarak kullanmak isterken rakibinin kontra atak oyununa da önlem alıyordu. Sağda Kamil Ahmet, solda Marlon bölgelerini iyi kontrol edip hücum çıkışlarını buna göre yapmaya özen gösterdiler. Rakibe geniş alan bırakmamak için bundan taviz vermediler.

Berat oyunda istekli görünse de oyunu kenarlara ve geri oynayarak hücuma çıkışlarda takımı yavaşlatıyordu. Bunda takımda yeni olmasının dezavantajı da var. Yeni transferlerden Bakasetas’ta da acemilikler görülüyordu. Ekuban ve Nwakaeme’nin oyundaki isteksizliği de gözden kaçmıyordu. Ekuban bu akşam adam geçmede eksik kalırken bu görevi Djaniny çalımları ve ortalarıyla çok iyi yürütüyordu.

Diğer tarafta Nwakaeme’nin Beşiktaş maçındaki performansını bu maçta göremedik. Böyle de olunca Trabzonspor’un gol atma şansı eksiliyordu. Trabzonspor kapalı defansa karşı nasıl gol atacağını tam olarak çözemedi.

Trabzonspor ikinci yarı oyunu yine rakip alana yıkarak golü aradı. 61. dakikada Trabzonspor bol paslarla geldiği ceza sahası içinde Bakasetas’ın golüyle öne geçti. Golden sonra iki takımın da oyun planı değişti. Baskı kurmaktan vazgeçen Trabzonspor kendi sahasına çekilerek rakibe oynama şansı veriyordu. Bu yanlış bir düşünce. Avcı’nın bunları da yıkması gerekir. Dediğim gibi Trabzonspor’un iki bekinin oyunu iyi kontrol etmesi rakip takıma pozisyon vermedi.

Trabzonspor’da oyuncu değişikliklerinin oyuna faydası olmadığı görülüyor. Bunun da çözülmesi ve dışarıdan giren isimlerin daha çok katkı vermesi gerekiyor.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap