SON DAKİKA
SON DAKİKA


Galibiyet her şeyi unutturuyor
21.03.2021
 
Trabzonspor, bu sezon ilk defa yeni bir oyun sistemiyle oynadı: 4-1-4-1. Bu sistem uygulanırken görev alan oyuncular verilen görevi yapabildiler mi? Hocanın beklentisini karşıladılar mı? Bunlar çok önemlidir. 4 savunmanın önünde Abdülkadir Parmak, onun önünde de Nwakeme, Yunus, Bakasetas ve Ekuban en uçta da Djaniny yer alıyordu. Bildiğim kadarıyla Abdülkadir özel bir görevle sınırlanmasıdır. Bu görevini yapması idi. Bence hata burada başladı. Abdulkadir mevkisini terk ederek kendi bildiği gibi oyun tarzını seçti. Bu tarz rakibine oyundaki üstünlüğünü teslim ediyordu. Öndeki orta ikili Bakasetas ve Yunus oyunu nasıl yönlendiriceklerini ve organize edeceklerini bilmiyordular ve beceremediler. Bu oyuncuların bloklar arasındaki iletişimi kondisyon olarak da yeterli değildi. Bir türlü organize edemediler. İki kenar oyuncumuz Ekuban ve Nwakeme ise kenarları iyi kullanıp oyuna bir katkısı olmuyordu. Düşünün 90 dakika boyunca sıfıra inip bir orta atamadılar. Nwakaeme bu maçtaki oyunuyla bizi geçmişi aratıyordu. Ekuban’ın şansı ise attığı 2 gol idi. Nwakeme’deki düşüşü de tartışmamız gerekir. Dün Trabzonspor’u taşıyan bugün ise hiçleri oynayan Nwakeme sahada vardı. Maçın kazandıysak rakibin bireysel hatalarıyla sonuca gittik. Djaniny ise santrfor oynamayarak beklerin arkasını kullanmaya çalışıyordu. Bu verilen bir görevdi herhalde. Santrforun bir görevi de defanstır. 2 stoperi korumaktır, oyuna sokmamaktır. Ama ne yazık ki Djaniny bunu yapmayarak rakibin oyununa destek veriyordu. Trabzonspor, hücuma çıkarken bile bloklar arası destek olmayınca hücumda çoğalamıyordu. Rakip iyi ki Ankaragücü idi. Trabzonspor 3-1’lik avantajıyla ikinci yarıda daha organize oyun sergilemesini bekliyorduk. Ne yazık ki sistemden gelen oyunun bir türlü organize edip kullanamıyordu. Geniş alanlardaki boşlukları Ankaragücü iyi kullanıyordu. Oyunu kenar alanlarına taşıyarak Trabzonspor kalesinde gol pozisyonuna giriyordu. Ankaragücü pozisyonları kaçırdıkça kaybediyordu. Trabzonspor’un defanstaki organizasyonunda bugün belki tartışılmıyor ama Perreira’nın gidişi olağanüstü vahim durum yaşatıyor. Buna ilaveten 2 stoperin ceza alanı içinde topa yatarak müdahaleleri bana göre tamamen yanlıştır. Bugün Avcı’nın başarılı gözüken defansı Ankaragücü karşında pek de başarılı gözükmedi. Solbek Marlon’un oyuna katılması ile gerideki eksikler bariz görülüyordu. Burada Avcı’ya katılmamak mümkün değil.  Bu oyuncular yetersiz.
Galip gelirken hataları görmek bunları yorumlamak futbolun doğasıdır. Bir de hatırlatma yapayım Trabzonspor defanstan uzun toplarla gol arayışı yakışmıyor.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap