SON DAKİKA
SON DAKİKA


Galatasaray istediğini aldı
2.12.2019

 
Avrupa’ya veda eden Trabzonspor ve Galatasaray, Trabzon’da yeni bir Avrupa diyerek karşılaştılar. Her iki takım da rakiplerini iyi analiz ederek oyundaki kontrolü ön plana çıkardılar. Rizikosuz bir oyun sergiliyordular. Her iki takım da kendi sahasında hazırladığı paslarla rakibine üstünlük sağlamaya çalışıyordu. Galatasaray oyun disiplini bozmayarak teknik heyetin dediklerini uygulamaya çalıştı. Oyunu da kontrol altında tutuyordular. Trabzonspor ilk defa ne yaptığını biliyordu. Rakibini önemseyerek oyun dizilişini uygulamaya çalıştı. Bu gelecek için de umut vadediyordu.

Bir de Trabzonspor seyircisinin üstün tezahüratı göz ardı edilmemeliydi. Bu arada hakemi de tebrik ediyorum. Hiç inisiyatifi bozmadan oyunu gayet kontrol altında yönetmeye çalışıyordu, yönetti de. Her iki takım da pozisyon üretmeye çalışıyordu. Sahadaki planlarını uygulamaya çalıştılar. Bu da Türk sporu adına sevindiriciydi. 45’inci dakikada Trabzonspor net bir golden yararlanamadı. Maalesef kaçırılan golden sonra Trabzonspor, kendi kalesinde aynı pozisyonu verdi. Bu da disiplin uygulamamaktan kaynaklanıyordu. Hücum yapılırken, defans; oyun disiplini bozmamalı.

İkinci yarıda iki takım da ilk yarıdaki oyun mantalitesini sürdürüyordu. 50’nci dakikada duran toptan Trabzonspor gol attı. Sosa’nın kullandığı topta Sörloth ‘un kafası skoru 1-0’a getirdi. Ne olduysa bu dakikadan sonra oyun değişti. Trabzonspor’da plan program yok oldu. Galatasaray’da stoper Donk forvete geçti. Bu da Fatih Terim’in hamlesiydi. Galatasaray’ın bu üstün oyunu sürdü. Trabzonspor, Galatasaray’ın üstün baskısından kurtulamıyordu. Teknik heyet bir türlü buna önlem alamadı. Oyun planını bozan Trabzonspor, gelişi güzel oyunu devam ettiriyordu. Bir de Sosa’ya bir şey söylemek istiyorum. O kadar enerji sarf ediyorsun ama boşa harcıyorsun. Çok yazık. Yaptığın işler sana zarar olarak geri dönüyor. Aynı şeyleri Nwakaeme için de söylüyorum. Bugün oynadığı kötü oyunla daha doğru pozisyonları cömertçe harcaması, Trabzonspor’u 2-0 öne geçirmemedeki en büyük engeldi. Galatasaray’ın bu üstün oyununu ortaya koyabilmesi, Trabzonspor’da teknik heyetin disiplinden kopmasından kaynaklandı. Ne yazık ki istemediğimiz gol 90.dakikada geldi ve Galatasaray 1 puanı alarak Trabzon’dan ayrılıyordu.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap