SON DAKİKA
SON DAKİKA


Disiplinin Zaferi
28.01.2020

GALATASARAY ile oynanan maçta Rizespor için şunları söylemiştim: Rizespor, şu anda Süper Lig’de oynayan takımları içinde takım disiplinine en çok uyan takım. Böyle oynadıkları sürece her takımla kora kor mücadele ederler.

Bu söylediklerimi dün Sivasspor karşısında haklı çıkardılar.

Sivasspor, bulunduğu yere öyle şans eseri gelen bir ekip değil. Sınırlı kadrolarına rağmen her oyuncu birbirlerini öylesine tamamlıyor ki, ortaya uyumlu bir takım çıkıyor.

Rizespor’un hocası İsmail Kartal, rakibini iyi analiz etmiş. Sivasspor’un etkili isimleri Mert Hakan ve Emre Kılınç’a çok fazla oynayacak alan bıraktırmadı. Kone ve Yatabare’yi ceza alanı içinde iyi kontrol ettirdi. Belki Kone’nin şansı yanında değildi ama Talbi olsun, Abarhoun olsun Sivas’ın gol makinelerine şans tanımadı.

İkinci yarıda Rizespor daha cesaretliydi. Hele ilk yarı sahada yürüyen Oğulcan’ın çıkıp yerine yeni transfer Garmash’ın girmesi, Rize’nin hücum gücünü artırdı.

Garmash attığı golle de iyi bir transfer olduğunu gösterdi.

Skoda Rizespor için önemli bir kazanç. Belki dün gol atamadı ancak topu aldığında oyunu dinlendirmesi yanındaki oyuncu gelene kadar saklaması iyi bir santrafor olduğunu gösterdi.

Son dakika gelen şanssız gol Rize’yi 3 puandan etti ancak ben ortaya konan mücadeleleri için hepsini kutluyorum. Böyle disiplinli olurlarsa Rize ligin sürpriz yapan takımı olmaya namzet.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap