SON DAKİKA
SON DAKİKA


Disiplin kaybolunca
28.09.2019
Karşılaşmanın başlarında Çaykur Rizespor istekli görünmedi. Her iki takım da oyun planı ve oyun disiplinine uygun şekilde maça başladılar. Rizespor oyunu adeta kendi sahasında kabullenmiş gibi görünüyordu. Öyle de bir oyun anlayışı içindeydiler. Ani ataklarla hücum yapmayı planlıyorlardı. Fakat bunu bir türlü başaramadılar. Orta sahadaki pas alış verişlerinde bilinçsiz top kaptırmaları ile rakibi geçemiyorlardı. Bu nedenle kendi sahalarından da bir türlü çıkamadılar.
Başakşehir ise Rizespor’u kendi sahasına hapsedip, pas alış verişini kontrol ediyordu. Orta alanda bu dakikalarda iki takımda da pas hataları gözüktü. Rizespor oyunda kendi alanından çıkmak istemiyor gibi görüntü veriyordu. Zaten 19.dakikada golü de kalelerinde gördüler. 

Çaykur Rizespor’da 1-0’dan sonra da değişiklik olmadı. Kendi sahasındaki hapsolmuş oyunlarına devam ettiler. Pozisyon bulmak için çaba da sarf etmiyorlardı. Rizespor 33.dakikada kalesinde ikinci golü görünce biraz kıpırdanmaya başladı. 2 gol yedikten sonra aklı başına gelen Rizespor, oyunu ikinci bölgeye taşımaya başladı. Rakibi ile başa baş oynamaya başlarken, kısa sürede olsa oyunda üstün görüntü verdiler. 
İkinci yarıda ise Rizespor, oyunu ikinci bölgede kurmayı hedefledi. Hücuma daha yakın olmak ister bir görüntü verdiler. Bu anlarda pozisyonlar da buldular. Yeşil-Mavililer bu dakikalarda bir gol bulabilseydiler, belki skorda değişiklik olabilirdi. Ama Başakşehir oyun disiplininden hiç kopmadı. 

Sonuç olarak Başakşehir rakibi karşısında daha üstün oynadı. Daha çok istedi ve daha disiplinli mücadele etti. Zaten 3’ncü gol de bu dakikalarda geldi. Sonrasında maç tamamen koptu. Bu golden sonra sahada ne oynadığını bilmeyen Rizespor ardı ardına kalesinde 2 gol daha gördü ve rakibine 5-0 mağlup oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap