SON DAKİKA
SON DAKİKA


Beklenmedik bir skor
9.04.2019

İki güzide kulübün iki efsane futbolcusu…  

Milli takımda yeni bir kadroyla başarı yakalayan Şenol Güneş ile devre arasında doğru transferlerle başarıyı yakalayan Okan Buruk karşı karşıya geldi. Trabzonspor’un Beşiktaş’ın hemen ensesinde olması Güneş’i tedirgin ediyordu herhalde. Beşiktaş’ta teknik direktörlük için ismi geçen Okan Buruk’un, mücadelesi sahada vardı. Rize’de son zamanlardaki iyi gidişat tribünlerin de tıklım tıklım dolmasına neden oldu.


Oyunun ilk bölümlerinde iki taraf da rahat bir görüntü verdi. Beşiktaş’ın oyun planı göze batıyordu. Bu planı uygulamakta hatalar yapıyordu. Örnek, kenar bekler oyunda yer tutmada sıkıntı yaşıyordu. Sol kenardaki Caner’in, oyun içerisinde acemice hareketleri gözden kaçmıyordu. Oyunun 8.dakikasında Rizespor’un oyuncularının tenis seyreder diye topu beklemesi, Vida’nın rahat bir şekilde gol atmasını sağladı. Hemen arkasında Beşiktaş, Adem Ljajic’in enfes golüyle 2-0 öne geçti. Rizespor’daki oyundaki performanslarının düşmesi beklenirken tam tersi oldu. Rizespor, Beşiktaş kalesinde pozisyon üstünlüğünü de yakalıyordu ancak gol atmakta zorlanıyordu. İlk yarının sonunda Caner’in yer tutmadaki sorumsuzluğu sonrasında Vedat’ın golü geldi ve ilk yarı 2-1 sona erdi.


İkinci yarı dengeli oyun anlayışı vardı. İki takım da gol yememek için defansı sağlam tutup gol atmak için girişimlerde bulunuyordu. Bu kadar pozisyon üretildiğinde defanslardaki sorumsuzluk, yetersizlik ve bilgisizlik ön planda oluyordu. Böyle üst düzey takımlarda bu dengesizliklerin oluşu, çok gol yemelerine neden oldu. Rizespor’da oyunda üstünlüğü göze batıyordu ama bir türlü istediği golleri bulamıyorlardı. Beşiktaş ise yakaladığı pozisyonları değerlendirerek son vuruşlardaki etkinliğini ortaya koydu. Nitekim Burak Yılmaz, defansın arkasına güzel bir koşu yakarak durumu 3-1’e getirdi. Rizespor’un her an oyundan düşmesi beklenirken skor 3-2’ye geldi. Burak’ın oyundan çıkmasıyla oyuna giren Güven’in, her vuruşu Rizespor kalesinde gol oluyordu. Hele attığı dördüncü gol bana göre bariz ofsayttı. Bunu da sormak lazım. VAR niçin var? Bunu görmeyen VAR neden var? Böyle bir sistem Türkiye’de mi var? 4-2’den sonra Beşiktaş’ın üst üste kaydettiği goller, Rizespor’u tamamen oyundan düşürdü. ‘Rizespor mağlubiyeti hak etti mi’ diye sorsalar ben ‘hayır’ derim. Ama futbolda böyle sürprizler vardır. Ne diyelim, Rizespor’a geçmiş olsun…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap