SON DAKİKA
SON DAKİKA


Beklemediğimiz bir olay
23.06.2020

 
Trabzonspor, oyunun başında yine istediğini 7’inci dakikada kazandı. Oyundaki üstünlüğü de görünüyordu. Yine takımın geri çekilip kontra atak oyununu beklerken, isabetli kararlı oyunda ki dengeyi devam ettirmesi Trabzonspor adına memnun ediciydi. Kontra atak oyununu benimsememişti. Bu da güzeldi. Orta saha oyunun da ki istediği çabuk ve süratli oyuncuların olmayışı ile hücumda ki üstünlüğü bir türlü sağlayamamıştı. Alanyaspor ise oyunda ki disiplin anlayışı ve dengesi ile 1-0 mağlubiyetini görmüyor ve oyundan da düşmüyordu. Bir oyun şekli vardı. Sakin ve dikkatli. Pas alışverişleri de verimliydi. Yediğimiz gole gelince de isabetli paslarla gelen pozisyonda, topu kazanan Cisse golcülüğünü gösterdi. Şuna da dikkat etmek istiyorum. Novak neredeydi? Bakılması gerekir. Novak’ın orda olmaması nedeniyle çok net bir pozisyonu yakaladılar.

İkinci yarıda ise Trabzonspor, yine istediği gibi 50’inci dakikalarda oyunu lehine çevirdi. Novak attığı gibi golde yedirtiyordu. Trabzonspor, topa sahip olduğu zaman bilinçli işler yapıyordu. Defansta ki organizasyonu ile de rakibi bozuyordu. Daha önce Alanyaspor’u izlemiştim. Sakin ve bloklar arasında ne zaman ne yapacağı belli olmuyordu. Bu düşünceye de sahip olmasına rağmen gol bulamıyordu. Hosseını ’in oyundan atılması bir sorumsuzluk göstergesiydi. Kendi dünyasını yaşıyordu. Teknik heyetin son 10 dakikada oyun değişikliği ile bütün stoperleri oyuna sürdü. Topu ilerde kazanırsan hem takımı rahatlatırsın hem de pozisyon üretirsin. Bu değişlikler, Alanyaspor’a üstünlük sağladı. Derler ya ummadığın taş baş yarar. Ndiaye’nin yaptığını anlamadım. Böyle bir topa giriş şekli yok. Kendi kendini oyundan dışladı. Bu hareketler Trabzonspor’un tamamen oyundan kopmasına neden oldu. Bir de şunu hatırlatmak istiyorum. Trabzonspor’da bu tarz sakatlıkların oluşunu anlamış değilim. Neden, niçin oluyor?

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap