SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avrupa'da yokuz
29.11.2019

Trabzonspor Avrupa’ya başlarken, bildiğiniz gibi ikinci etabı da düşünüyordu. Biliyorsunuz ki Avrupa takımlarımız için umut kapısıdır. Ülke puanına da katkı sağlamak ayrı bir istektir. Avrupa’nın avantajları vardır. Hedef açısından. Ne yazık ki bu düşüncemizin aksine Avrupa’da başarılı olamadık. Bir de Trabzonspor için bir senaryo olayı çıktı. Bu da Trabzonspor’u Avrupa’dan yok etti. Türkiye’nin onurlu bir Trabzonspor’unu bu hallere düşmesi bir hatadır.

 

Maçı izlerken her iki takım oyuncularını düşündüm! Acaba bu iki takım Avrupa liginde oynuyorlar mıydı? Oyun kurgularından yoksun iki takım da seyircilere zevksiz bir müsabaka seyrettirdiler. Getafe sadece oyun disiplini yönünden Trabzonspor’a karşı bir adım öndeydi. Daha hiçbir üstün özelliğini göremedim. Belki izleyenler Getafe’nin çok pozisyon bulduğunu söyleyebilirler ama bu Trabzonspor’un aciz kalışından kaynaklanıyordu. Trabzonspor, oyuncuların yetersiz oluşundan dolayı pozisyon bile üretemedi. Biz bu oyunculardan gelecekte umut bekliyoruz. Ama ben umutsuzum. Daha iyi bilen kişiler umutlu olabilir, göreceğiz.

 

Trabzonspor’da Fernandes diye bir oyuncu var. Bunu kim önerdi, kim aldı? Taraftara bu konuda bilgi verilmelidir. Çünkü bu transferler Trabzonspor’u bu hallere düşürüyor. Her iki takımın teknik ekibi bu oyuncularla Avrupa’ya katılırken başarı bekliyorlar mıydı acaba çok merak ediyorum. İnanın ki oyunu seyrederken 40. dakikada tribünden çıkarak maçı TV’den takip ettim. Izdırap da çektim futbol adına. Bu teknik heyet, maçı seyrederken hiç kendilerini sorgulamadılar mı? Bu gruptaki 4 takımı da izledim. İzlerken Avrupa’da futbolun geri gittiğini görüyorum. Anladığım kadarıyla altyapısı olmayan takımların ve hocaların yetersiz oluşu Avrupa futboluna da dokunuyordu. Bir de bunları takip edenler akademisyen olduğu sürece daha da kötü duruma düşeceklerdir. Düşünün, bu Avrupa ligi Trabzonspor için en kötü Avrupa ligi olarak tarihe geçecektir. Trabzonspor, Trabzon’dan yönetiliyordu. Ancak anladığım kadarıyla Trabzonspor Trabzon ilinden çıkmış, İstanbul’a yerleşmiştir. Bunu da bir Trabzonlu olarak utanarak söylüyorum. Son olarak taraftara da iki laf söyleyeyim.Neden tribünler boş kaldı? Taraftarlık bu mu? Taraftar maç seçer mi? Ben çok üzüldüm. Seyirciler bile teknik heyetin yönetimlerine küsmüş belli ki...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap