SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı'nın avcılığına ihtiyacımız var
24.11.2020

Geçen yıl hata yapan Trabzonspor, bu yıl da aynı hatayla yola çıktı. Neydi bu hata? Teknik heyetin yanlış seçimiydi. Neden yapıldı derseniz, tecrübesizlik ve bilgisizliktir. 8 haftalık süre. de olsa Trabzonspor yanlışı g.rdü. Nasıldı derseniz, oyundaki saha neticeleriydi. Bu, taraftara da yansıyınca yanlışlıktan geri dönüldü. Sezon başı Avcı’yla kandırmaca bir görüş yapıldı. Bilinçaltı düşünce ise Newton’dı. Bu düşünce doğrultusunda yanlışlar ortaya çıktı. Avcı yine gündeme geldi. İkinci başkan Ertuğrul Doğan devreye girdi. Görüşülüp Avcı’ya tekrar görev verildi. Bu sorumluluğun bedeli hem ekonomimize hem de sahadaki puantajımıza yansıdı. Böylece doğrular görüldü. Gelelim oyuna. Her iki takım da yağmurlu bir havada oyunu ikinci bölgede karşılıyordu. Günümüzün futbolunda takımlar oyunu kaleden başlatırlar. Dün ise iki takım da ikinci bölgede oyunu başlatmaya çalışıyorlardı. Trabzonspor ve Erzurumspor, oyun kurmakta zorluklar yaşıyordu. İster istemez Trabzonspor, uzun topları tercih ediyordu. Bu da Erzurumspor’un hem defansın düz hattaki disiplinini hem de ofsayt düzenini bozuyordu.


Trabzonspor, 23. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Her iki takım da oyun disiplininden kopmadı. Erzurumspor, Trabzonspor’a karşı topa daha çok sahip olup, oyunu kenarlara yıkıp, Trabzonspor kalesinde hücum üstünlüğünü gösteriyordu fakat golü bulamıyordu. Trabzonspor ise nasıl gol yememeyi düşünüyordu. İkinci yarı takımdaki oyuncuların yetersizliği de görülüyordu. Trabzonspor defanstaki oyun disiplinini önde tutarak oyunu kendi sahasında kabulleniyordu. Bu da Erzurumspor’a oyunu kendi sahasında kullanmaya destek sağlıyordu. İlk yarıdaki gibi oyunu geniş sahaya yansıtıp Trabzonspor’un oyuncularına hata yaptırmak istiyorlardı. Kaleci Uğurcan’ın yaptığı hataları da değerlendiremediler.


Trabzonspor’un Erzurumspor karşısında bu kadar k.tü duruma düşmesi endişe vericidir. Düşünün; Trabzonspor hücuma çıkarken bile forvette topa sahip olup arkadaşlarının destek vermelerini bile beceremediler. Böyle olunca da topu kontrolleri altında tutamadılar. Orta saha ve defansın hücum hattına yardımcı olmaması forvet oyuncuların topu kazanmakta ve topa sahip olduklarında yardımlaşmanın olmamasından topu rakibe teslim ediyorlardı. Burada Trabzonspor teknik adamının oyundaki hücumunda iki kenar oyuncusunun sahada var mı yok mu görmemezliği bir düşüncedir. Bunları da sahada tutmaları düşündürücüdür. Orta sahadaki yetersiz oluşları ve topu tutmakta başarısız oluşları nedeniyle 65. dakikadan sonra Trabzonspor kendi alanına kapanmış, gol yememek için çaba sarf ediyordu. Teknik heyetin kulübesi çok cılızdı ki hoca değişiklik yapamadı. Erzurumspor iyi oynasa da istediğini alamadı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap