SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı kilidi çözemedi
17.01.2021
Trabzonspor oyunun ilk bölümünde Antalyaspor’a karşı ön alanda baskı kurarak oyuna başladı. Antalyaspor ise oyunu kendi alanında kontrollü oynayarak, kontratak yapmaya çalıştı. Trabzonspor ise bu oyuna karşı topa daha çok sahip oluyordu. Orta bölgede pas alışverişini bol miktarda görüyorduk. Trabzonspor, Ekuban’ın vuruşuna elle müdahale edilmesiyle penaltı kazandı. 25 dakikalık bölümün ardından Antalyaspor oyunu ikinci bölümde karşılamaya başladı. 33. dakikada Antalyaspor Serkan’ın hava hakimiyetinde yanlış yer tutması sonucu Antalyaspor’u 1-0 öne geçirdi. Trabzonspor’da forvet oyuncularının nasıl hareket ettiklerini bir türlü anlamadım. 

Ekuban ve Nwakeme içeriye girerek oyunu sıkıştırıyordu. Bu Trabzonspor’a bir avantaj yerine dezavantaj veriyordu. Teknik heyet bu bölgeyi anlamakta zorlandı. Beklerin de hücuma yeterli destek verememesi ayrı bir sorun. Bu iki oyuncu da Trabzonspor seviyesinde değil. Tamam taktiksel oyun olabilir.  Bekleri kenarları kullanarak oyuna genişlik katabilirdi. Gel gör ki ne sağ ne sol kulvarın hücumda olmaması, takımı hücumda etkisiz bırakıyordu. İlk yarıda ne sağ taraftan ne sol taraftan bir orta göremedik. 

İkinci yarı Antalyaspor aynı düzende oynayarak alan savunması yaptı. Ekuban ve Nwakeme ise aynı planda hareket ediyor kenarları kullanmıyorlardı. Trabzonspor pas alışverişiyle sanki öndeymişçesine zaman öldürüyordu. Orta sahadaki 2 Abdülkadir ve Baker’ın oyunda vızvızlarını görüyorduk ama bal üretmekten uzaktılar. Oyuncularımızın adam eksiltmedeki başarısızlığı da ayrı bir sıkıntı. Trabzonspor bu sezon bu oyunu yaşatmaya devam edecek gibi. Oyuncu değişiklikleri bir nebze kenar ataklarını artırdı. Sol taraftan Marlon’un etkisiz ortaları gol heyecanı bile yaşatmıyordu. Antalyaspor bir oyun planı ile hareket ederken, Trabzonspor’un ise bir oyun planını göremedik. Kapanan bir takıma karşı yapılması gereken hiçbir hamleyi göremedik. Son dakika gelen gol sadece teselli oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap