SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı İle Adım Adım
7.01.2021

Trabzonspor gün geçtikçe takım oyununu geliştiriyor. Toplu defans ve toplu hücumu daha iyi uygulamaya başladı. Oyun içinde baskı yapmaya başladığını da görüyoruz. Baskı anında kazandığı toplarla rakibini eksik yakalayarak pozisyon bulmaya çalışan bir Trabzonspor izliyorduk. Orta sahada topa sahip olmayan çalışan bir Trabzonspor vardı. Fakat Trabzonspor topa sahip olduğu anda pozisyon üretmede zorluk çekiyordu. Bunun eksikliği de topları yana ve geriye oynamayı getiriyordu. Bunun bir sebebi de oyuncuların yetersizliğiydi tabiî ki. Bir de Nwakaeme’nin oyunu kendi bölgesinde değil santrafora yaklaşarak Oyunu daraltmasından kaynaklanıyordu. Göztepe ise oyunu kendi bölgesinde kabullenerek Trabzonspor’a pozisyon vermemeye çalışıyordu. İlk gol pozisyona Göztepe girdi. Oyunun 27. dakikasında Djaniny’nin bireysel yeteniğni kullanarak ceza sahasına getirdiği topta Ekuban Trabzonspor’u 1-0 öne geçiren golü attı. Göztepe oyundan kopmayarak topa hükmetmeye çalışıyordu.

Ekuban ve Nwakeme ilk yarıda kenar oyununun benimsemedi. Abdülkadir Parmak da kendisinden beklediğimiz oyunu sergileyemedi ilk yarıda.

İkinci yarı Trabzonspor 1-0’lık avantajını kullanarak hiçbir değişikliğe gitmedi. Aynı oyun planıyla mücadelesine devam etti. Göztepe ise oyunu rakip alana yıkıp pozisyon üretmeye çalışıyordu. Zaman zaman da bunda başarılı oldular. Trabzonspor’da ise zaman ilerledikçe takım oyunundan kopmalar yaşanıyordu. İkinci yarı Nwakaeme kendi alanını kullanırken daha etkili oluyordu. Nwakeme’nin sol taraftaki başarılı oyununu maalesef sağ tarafta göremedik. Trabzonspor ilk yarıdaki performansını gösteremiyordu. Göztepe topa daha çok Trabzonspor kalesini yoklamaya  başladı. Trabzonspor bu baskıyı bir türlü atlatamadı. Kenar beklerinin yetersizliği gözden kaçmadı. Abdullah Avcı 72. dakikada Flavio’yu oyuna alarak doğru bir hamle yaptı. Yapılan diğer değişiklikler katkı sağlamazken zaman zaman da eksiklikler yaşattı. 75. dakikadan sonra Göztepe oyundaki üstünlüğünü artırmıştı. Bordo-mavili takım daha çok zamanı tüketmeye çalıştı. Avcı’nın takıma kattığı performanstan başarılı olacağını görüyoruz. Günümüzün futbolunda topu kaleden başlatmak varken Avcı’nın bunu henüz benimsemediğini gördük. Bunun sebebini merak ediyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap