SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı bu soruna çözüm bulmalı
14.02.2021
Trabzonspor bugün yağmur altında oynanan müsabakada ilk defa 5-3-2 sistemiyle karşılaştılar. 
Tabi ki, Avcı’nın ‘nasıl bu sistem çözülür’ diye bir programı vardı. Trabzonspor’da bu oyun anlayışına karşı hiçbir yenilik görmedik. Futbolcuların rakip takıma karşı nasıl pozisyon üretip gol atacağını merakla bekliyorduk. Gel gör ki Trabzonspor oyunda üstünlük sağlayarak defansı ‘nasıl açıp gol üretim’ derdine düştü. Trabzonspor kendi ürettiği pozisyonlarda rakip kalede fazla bir kalabalığın olması sonucu net pozisyon üretmekte zorlandı.
İkk yarıda bir tane pozisyon vardı. O da Djaniny kendi bireysel düşüncesiyle nasıl atacağını bilmeyerek gelişi güzel bir vuruş yaptı. Buna futbolda bencillik denir.

Bu oyun anlayışına Bakasetas ve Flavio ile forveti zenginleştirmesi de Trabzonspor açısından olumluydu. Berat’a gelince, oyuna bir katkısı yoktu. Kazandığı topları ya geriye oynadı yada yana. Ne defansif özelliğini ne de ofans özelliğini görmedik. Gaziantep’e gelince; oyundaki disiplinini, anlayışını takdir etmek gerekir.  

İkinci yarıda Trabzonspor, sporcuların istek ve arzularının düşüşe geçtiği bir ortamda golü buldu. İlk yarıdaki Flavio ve Bakasetas’ın forvete desteği ile gol geldi. Trabzonspor 1-0 öne geçtikten sonra yine aynı macera ve senaryoyla karşı karşıya kaldık. Artık Abdullah Avcı’nın bu duruma el koyması gerekir. Geçen yıldan beri alışık olduğumuz galipken geriye çekilip sadece savunma ağırlıklı oynamak Trabzonspor için eksik bir anlayışıdır. Diğer yandan Avcı’nın Malatya’daki aynı baskıyı nasıl kurtardığını, çift santrafora dönmesi anlayışını göremedik. Bu ayına nasıl çözüm üretilir, bunu en iyi o bilir.

Ancak bir önlem alamıyor gibi...
Ayrıca Ekuban’ın sahada yokları oynaması, Nwakaeme’nin kendi düşüncelerini sahaya yansıtmaya çalışıp yansıtamaması ve son dakika da atılışını da sorgulamak gerekir!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap