SON DAKİKA
SON DAKİKA


Atmaca bu kez güldü
10.07.2020

 
Oyunun ilk 10 dakikalık bölümünde Rizespor oyunda daha organize olmuş gözüktü. Kayserispor, rakibini durdurabilmek için kontrollü bir oyun sergiliyordu. 10’uncu dakikada Kayserispor’un kalecisinin büyük hatasıyla Rizespor 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra gelelim esas ana konuya: Ünal hoca, Trabzonspor’da yaşadığı serüveni Rizespor’da sürdürüyordu. Ünal Karaman, bu çareye hala bir önlem alamamış. Bir oyun planını da uygulayamıyordu. Galip geliyorsun takım oyunundan vazgeçiyorsun kendi alanına çekilip savunma özelliğine dönüyorsun. Bunu Trabzon’da da yaşadı, aynısını Rizespor’da da yaşıyor. Bu oyun şekliyle Kayserispor oyundaki dengeyi yakalayıp pozisyon üretmeye başladı. Bu oyun şekli Rizespor’un kontra atak yapmasını bile engelliyordu. Kayserispor Diego’nun frikik golüyle eşitliği yakaladı. Bu golden sonra Rizespor’da oyun şekli yine değişmeye başladı. Oyunu rakip sahaya taşıdılar. Ancak ilk yarı 1-1’lik skorla sona erdi.

İkinci yarıya Rizespor oyuncu değişikliğiyle oyuna başlarken, Kayserispor ise aynı kadroyla sahadaydı. İlk yarıdaki istekli oyunlarını artırdı. Daha organize olmuş göründüler. İkinci yarının ilk bölümünde daha iyi bir görüntü gösteren Kayserispor’du. 60’ıncı dakikadan sonra Rizespor daha kontrollü oyunu tercih etti. Ne yazık ki 75.dakikada hakem oyuna müdahale etti. Hakem Palabıyık, Kayserili oyuncuyu ne amaçla attı anlayamadım. O da anlayamadı herhalde. Böyle oyuncu atılırsa sahada oyuncu kalmaz. Bu bir haksızlıktır, adaletsizliktir. Bugün Türkiye’de bu tür hakemler geçerliliğini kaybetmiştir. Sahada karar veremeyenler VAR’da karar veriyor. Canlı görüyor, canlı izliyoruz, tekrar tekrar metoduyla olmayacak olanları olacak gibi gösteren televizyonlar da insanları yanıtlıyor.

Kayserispor’un kaliteli oyuncusu Mensah, özel gayretiyle takımına özel bir penaltı kazandırdı. Ve Kayserispor, bu golle 2-1 öne geçti. Bu Türk futbolunda bir hastalık oldu. Galip gelen takım kendi alanına kapanıyor oyunu orada kabulleniyor. Kayserispor, geri çekilerek istemeyerek oyun üstünlüğünü rakibine verdi. Kayserispor, bu anlayışla golü yemek için elinden geleni yaptı. Rizespor, uzatmalarda attığı gollerle skoru lehine çevirdi. Geçen hafta son dakikada kaybeden Karadeniz ekibi, bu hafta ise son dakikada kazandı.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap