SON DAKİKA
SON DAKİKA


3 puan aldatmasın
26.10.2019
Rizespor’da sezon başı oynadığı maçlarda gördüğümüz takım oyunu ve oyun disiplini uygulamada gayet başarılıydı. Aldığı sonuçlar da bunu gösteriyordu. Zaman ilerledikçe Rizespor’daki bu oyun disiplini düşüşe geçti. Nedenlerini tabi ki teknik heyet araştırmalı. 

Bugün Avrupa takımlarını seyrediyoruz. Başarılarını takım oyununu uygun şekilde uygulamalarına bağlıdır. Bu ne demek oluyor? Teknik heyetlerin bu uygulamaları futbolun can damarıdır. Bunlar uygulandığı zaman neticeler hep lehine olur. 

Oyunun ilk bölümünde Ankaragücü’nün bariz kaçırdığı gollerle karşılaştık. Rizespor, oyundaki futbolcuların durgunlukları göz çarpıyordu. Futbolcular boş alan yaratmakta sıkıntı çekiyordu. Zaman ilerledikçe iki takım da birbirlerine karşı pozisyon buluyorlardı. Oyuncuların yetersizliği nedeni ile bu pozisyonlar gollerle sonuçlanmadı. Ankaragücülü Alihan’ın hatalı bir hareketi penaltıya neden oldu. Rizespor 1-0 öne geçtikten sonra biraz daha oyunun kontrolünü eline aldı. Daha kaliteli bir oyun sergilemeye başladı. 

Rizespor 1-0’lık avantajı ile ikinci yarıdaki üstünlüğünü biraz daha hissettirmeye başladı. Rizespor ikinci golü de bulunca oyundaki hakimiyetini daha da artırdı. Ankaragücü de oyundan kopmadı. Onlarda Rizespor kalesinde pozisyon üretiyorlardı. Ama bilinçsiz ve yetersiz bir kadroya sahip oluşu gollerin gelmesine engel oluyordu. 

Rizespor 3 puanı aldı ama Ankaragücü’nün kadrosunun yetersiz oluşunu da gözden kaçırmamak lazım. Teknik heyet bu maçta aldığı 3 puanla rehavete kapılmamalı. Futbolcularına şımarmaması konusunda uyarılarda bulunmalı. Rizespor iyi bir oyun sergilemedi. Oyun disiplinini uygulamakta zorlandılar. Rizespor’un en iyi oyuncusu Boldrin’in oyundaki üstünlüğünü de göz ardı etmemek lazım. Boldrin’e tek ayak uyduran ise Samudio oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap