SON DAKİKA
SON DAKİKA


1 puan mı aldık, 2 puan mı kaybettik?
16.03.2020

 
Ligde puanları eşit olan iki takımın Şenol Güneş Kompleksi’nde alacakları puan çok büyük önem taşıyordu. Puanlar eşit şartlarda bölündü ve kazanan çıkmadı. Oyuna gelince Başakşehir oyunu kendi sahasında, kaleciden başlatmaya çalışıyordu. Oyun mantalitesini bunun üzerine kurmuştu. Trabzonspor ise buna müsaade etmedi. Aynı tempoda rakibini kendi alanında oynatmamaya çalışan Trabzonspor, oyundaki üstünlüğü Başakşehir’e vermedi.

Zaman zaman üstün görünüp pozisyon da yakaladı. İki takım da oyun disiplininden kopmuyordu. Hafta içi iki takım da maç oynamasına rağmen bugün yorgun gözükmediler. Futbolcuları da kutlamak gerekir. Oyun disiplini iki takım da gayet güzel uyguluyordu. Trabzonspor’da sistemde yaptığı yanlışlar, oyuncuların yerlerini iyi kullanamadıklarına neden oldu. Nwakaeme’nin Sörloth’un arkasında oynaması bence doğru değildi. Teknik heyet böyle uygun gördü, saygı duymak gerekir. Bir de Sörloth’un devamlı kenarları kullanmasına anlam veremedim. Teknik heyete sormak lazım, ortayı o yapıyorsa kafayı kim vuracak? Görev öyle verildiyse de ona da saygı duymak gerekir.

İkinci yarıda her iki takım da oyunu ağır şekilde oynadı. Hırs ve istekleri, alkışa değerdi. İki gol oldu. İki gol de Başakşehir’den geldi. Birisini bizim kaleye, diğerini ise kendi kalelerine attılar. Trabzonspor 1-0 mağlup duruma düşmesine rağmen oyunda ezilmedi, adeta ‘ben de burayım’ mesajını verdi. Bu tablo takdire şayandı. Bu durum Başakşehir defansını zora soktu, nitekim beraberlik golü de geldi. Daha önce söylediğim gibi rakibin aklıselim oyuncuları, zengin akılları, yer tutmalarındaki zamanlama, Trabzonspor’a da gol şansı vermiyordu. Başakşehir’in bu kadar başarılı olmasını da bundan kaynaklanıyordu.

Nwakaeme’nin Sörloth’un arkasında oynamasını doğru bulmadığımı söylemiştim. Hüseyin hoca bu hatadan döndü. Abdulkadir Nwaakeme’nin yerine geçti, Ekuban da sağ kenarı kullanmaya başlayınca Trabzonspor oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Son 10 dakikada topu oyunda tutan, iyi pozisyon üreten Başakşehir’in oyundaki dengesini alt üst etti. Trabzonspor’un ilk defa iyi bir oyun sergilediğini gördüm, böyle devam etmesini canı gönülden diliyorum. Biz böyle Trabzonspor istiyoruz.

Hakemi de tebrik ediyorum. VAR’a gitmeden maçı bitirdi. Bir de şunu demek lazım; Trabzonspor’un aldığı 1 puan iyi görünse de, kaybettiği 2 puan da göz ardı edilmemeli.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap