SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni bir hikaye ve vefa
15.09.2022

Teşbihte hata olmasın; O, geldiğinde cami avlusuna bırakılmış bir çocuk gibiydi Trabzonspor. Kimsesizdi. Çaresizdi. Karmakarışık bir haldeydi. Geldi ve ilmek ilmek işledi ağlarını. Sabrı öğretti şehre. Kasketi taktı ve şampiyonluğa ulaştırdı takımı. Yıllardır bu hayalle yaşayan milyonların susuzluğunu giderdi. Tarihe geçti, tarihi şampiyonlukla. Ve şöyle dedi işi başardıktan sonra ‘futbolda dün yoktur’. Doğru dedi. Ama eksik dedi. Dünde yaşananlara, dünü yaşatanlara ‘vefa’ her zaman olmalıdır diyecekti. Vefalı olmak bu toprakların hamurunda hep vardır, yarın ne olursa olsun bugünü yaşatanlara hep vefalı davranalım diyecekti.

Onun o gün söylemediklerini bugün biz söyleyelim. Abdullah Avcı’ya ve yönetimi ve oyuncularını eleştirelim ama hem ölçülü olalım hem de vefalı. Yıkmayalım, yok etmeyelim. Yıkmak hep kolay oldu bu topraklarda. Var etmek, inşa etmek hep zor…

Yeni bir hikâye için yola çıktı bu sezon ama hikâyenin ilk sayfaları biraz hüzünlü geçti, biraz dalgalı, biraz fırtınalı. Lakin hikâye hep böyle devam edecek değil. Sabırlı olup, hikâyemizin ilerleyen sayfalarını bekleyelim. Beklerken de beklentilerimizi üslubumuzu bozmadan dile getirelim. Uyarılarımızı hoş bir şekilde yapalım. Hatta şehre yakışan türde bu uyarılara mizah bile katalım. Ama en ufak sallantıda ona ve o gemide bulunanlara acımasızca vurmayalım.

Belki bazı şeyleri yanlış yapmış olabilirler. Yönetim de yanlışlar yapmış olabilir. Belki geçen yılki harika planlamanın gerisinde de kalmış olabilirler. Ki kaldılar da. Belki oyuncular arasında hep dikkat ettikleri ödemeler konusunda ölçüyü biraz kaçırmış olabilirler. Belki yerlilere bu anlamda yanlış yapmış da olabilirler. Belki oyun da beklentilerin altında. Uyaralım bu konularda ama dediğim gibi ölçüyü kaçırmayalım.

Fırtınalı zamanlardaki vakur, ölçülü, dik duruş; güneşli, mutlu günlerdeki duruştan daha değerlidir.

Bugün onlara destek olmamız gereken gün. Bugün stadın tıklım tıklım dolması gereken gün.

Haydi Trabzonspor taraftarı; sana yakışanı yap. Haydi Trabzonspor sen de bugün Muhammed Ali gibi dans et zeminde. Dans et ve rakibini arı gibi sok. Taşsın yine sokaklar senin sevginle.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap