SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vini vidi vici
31.05.2022

Roma Generali Julius Sezar’ın meşhur sözünü hepiniz bilirsiniz: Veni, vidi vici. ‘Geldim, gördüm ve yendim’ diyor Sezar. Bu sözü de Pontus asıllı Basforos kralıyla Tokat-Zile’de yaptığı savaştan sonra söylediğini yazıyor tarih kitapları. Önceki gün Real Madrid resmi twitter hesabı bu söze atıfla ‘Vini, vidi, vici’ twitini attı. Ele avuca sığmaz 2000 doğumlu oyuncuları ViniJr’ın Liverpool’a attığı golle kazandıkları Şampiyonlar Ligi finalinin bitiş düğünden hemen sonra atılan bu twit büyük beğeni topladı.

Vinicius Junior, Brezilya’nın dünya futboluna armağan ettiği yeni yıldız. 12 Temmuz 2000 doğumlu. Karim Benzema ile mükemmel bir uyum gösterdiler maç boyunca. 40 yıllık Real’li gibi oynadı. Kaleci Courtois inanılmaz kurtarışlarla maça damga vurmasaydı maçın adamı o seçilecekti. Piyasa değeri 100 milyon Euro. 21 yaşındaki oyuncu Şampiyonlar Ligi’ni 13 maçta 4 gol 7 asistle tamamladı. 5 sezon önce 45 milyon Euro’ya Flamengo’dan transfer edildiğinde herkes çok şaşırmıştı. O yaştaki bir oyuncuya ki sadece 16 yaşındaydı. O kadar para verilir miydi? Verilir olduğunu gösterdi ViniJr.

Bu sezon La Liga’da ise 35 maçta 17 gol 13 asistle oynadı. Önceki gece onu izlerken zevk aldık. Nasıl mücadele etti karşısındaki tecrübeli ayaklara karşı. Hep güçlü kaldı. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda birkaç kez BallonD’orda kazanacak.

Bunun yanında bu oyuncuyu izlerken neden bu topraklardan bu tür oyuncular çıkmıyor sorusunu da düşündüm. Neden yerli Messi dediğimiz Abdülkadir Ömür piyasa değeriyle 15 milyon Euro’ları geçemiyor? Neden Yusuf Yazıcı Fransa’dan sonra daha alt bir lige, Rusya’ya gidiyor? Neden Arda Turan 35 yaşında futboldan kopuyor da,o yaşa dayanmış Marek Hamsik döktürüyor?

Bu sorular kafamın bir kenarında dolaşırken beynimin diğer bölümünde ise ‘saygı’ kelimesi ön plana çıkıyordu. Her sorudan sonra daha da büyük puntolarla beliriyordu ‘saygı’ kelimesi. Öncelikle kendine saygı, sonra mesleğine, kulübüne, taraftarlara, ülkene saygı. Daha fazla saygı. Daha fazla çalışma. Ve ikinci bir kelime yeşeriyordu yandan: Sabır. Daha fazla sabır. Oyuncuya sabır, oyuncuya destek.

Önceki akşam VidiJr’ın oyuna, mesleğine büyük bir saygı gösterdiğini gördüm ben. Şunu da gördüm bu muhteşem final akşamında: Vidi’ye büyük bir destek vardı. Karim Benzema her pozisyonda ona kucak açıyordu. Taraftarı da destekliyordu. Saygı ve sabır sanırım bizde eksik olan. En azından ben öyle düşünüyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap