SON DAKİKA
SON DAKİKA


Skorun gücü
20.01.2023

Futbol fena halde skor oyunu. Kazanmak için 90 dakika her şeyi yaparsınız. Öne de geçersiniz ama 90 dakika bittikten sonra başlayan uzatma anlarında en güvenli bölgenizde, sayıca en fazla olduğunuz bölgenizde ufak bir hatanız, 90 dakika boyunca ortaya koyduğunuz tüm emekleri alıp götürür. Ümraniyespor bunu yaşadı Trabzonspor karşısında. Tabii işin bir de Trabzonspor’a bakan yönü var. 90 dakika sahada yokları oynayan, futbol oynamamak için adeta yemin etmiş bir takımın uzatmalarda yeminini bozması ve sonrasında elde ettiği görkemli galibiyet...

Futbol gerçekten skor oyunu. 90. dakika yokları oynayan takım tur atlayarak, olası ağır eleştirilerin, çalkantılı süreçlerin, moral bozukluklarının da önüne geçti. Maç öncesi, maç sırası planlar tutmayınca, uzatmalardaki Vitor Hugo’yu ileri sürmeyi akıl eden irade skoru cebine koydu. Larsen’in o anki ortası da, kendinden beklenmeyen bir ortaydı bu- skorun gelmesinde önemli etkendi. Aynı Larsen bir topu çizgiden çıkartarak oyunu uzatmalara ümitle taşımıştı.

Takım geriye düştüğü zaman adeta bunalıma giriyor ve adeta bir bataklığa saplanmışçasına kilitleniyor. Gözüne ışık tutulan yarasa misali donup kalıyor. Ümraniye maçında 90 dakika boyunca ortaya konan oyunun başka izahı yok.

Abdullah Avcı, bu maça ideal 11’inden 7 oyuncuyu değiştirerek başladı. Trabzonspor’un bu 7 oyuncusundan Arif hariç hepsi oyunda kaldıkları dakikalarda yokları oynadı. Marek Hamsik doğru oyuncularla oynayamamamın moral bozukluğu ile sahada hiçbir varlık gösteremedi. Barthi, Doğucan, Umut, Naci, Hüseyin bu takımın oyuncusu olmadıklarını dosta düşmana ispatladılar!

Yuvaya döndüğü günden beri kendini unutturan Yusuf Yazıcı da 90 dakika içinde sahada gezindi durdu. Ama skorun berabere gelmesi ve oyunun uzamasının en büyük piyangosu da ona vurdu. Doğru zamanda doğru yerde topla buluşarak takımını galibiyete taşıyan golü attı. Bu golde pası veren Gomez’di. Yani o pasın aynısını oynadığı birçok maçta bir türlü alamayan Gomez. Yusuf, penaltıyla da yıldızsız akşamın yıldızı oldu.

Futbol skor oyunu. 90 dakika 1-0 bitseydi birçok yazının içeriği bambaşka olacaktı. Abdullah Avcı’nın maç sonu açıklamaları da öyle... Belki kulüp içindeki casus açıklanacaktı! Ama iyi skorun futboldaki olumsuzlukları örtme gücü var. Ve skorun iyileştirici, dönüştürücü, geliştirici gücü de. Umarız, Trabzonspor bu skorla birlikte gelişir, büyür ve yine taraftarlarını gururlandırır. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap