SON DAKİKA
SON DAKİKA


Serkan'ı kurtar Marquez!
29.09.2020

Bana bir ön yargı verin, dünyayı yerinden oynatayım.’ Gabriel Garcia Marquez’e ait bir söz. Kırmızı Pazartesi kitabından. Ön yargı her yere sirayet etmiş. Futbola da. Birçok oyuncu ön yargıya kurban ediliyor. Trabzon’un da sicili kabarık bu manada. Serkan Asan kurban adaylarından. Denizli maçında bıçakları bileylemiştik. Malatya maçında sahanın en iyilerinden biri olacağına da asla inanamazdık.

 

Evet, eksikleri var ama istiyor. Arzulu, inatçı. Denizli’de tedirgindi. Yapmak istediğini değil, yapmaması gerekenleri yapıyordu. Hata yapmaktan korkuyordu. Ama Malatya önünde cesareti geldi. Çalım attı, top çaldı, orta yaptı. Geriye değil, ileriye gitti. Ve ikinci golde Ünalvari bir pas attı Levis’e. Ünal’ın Lyon maçında Hami’ye attığı pasın aynısını. Umarım Pereira ile tatlı bir mücadeleye girer. Ve pes etmez.

 

AFOBE...

 

Biraz Jardel, biraz Tanjuvari goller attı. TS, uzun yıllardır bu tarz golcü bulamıyordu. Tam olması gereken yerde. Pozisyonu seziyor. Bulursa da affetmeyecek bir görüntü çiziyor. Rakip stoperlerle boğuşacağı anlar için ise yeterince güçlü değil. Zamana ihtiyacı var.

 

‘NEWTON’U HoCA YAPARSAN SÖRLOTH’U TUTAMAZSIN’

 

Sörloth neden gitti? Herkesin bir fikri var mutlaka. Bu kişilerden biri de iş adamı Hamdi Özcan. Kendisiyle İstanbul’daki ofisinde buluştum. 1995- 97 yıllarında başkan yardımcılığı yaptı. Mehmet Ali Yılmaz’ın Trabzonspor’un vizyonunu değiştirdiğini, kulübü sadece sahada değil, saha dışında da büyükler ligine taşıdığını, bu yüzden değerinin paha biçilemez olduğunu söylüyor. Şamil Ekinci’nin de hakkının asla ödenemeyeceğini dile getiriyor. Ve söz Kuzeyin Kralı’na geliyor. Şöyle bir cümle kullanıyor: ‘Newton’u hoca yaparsan, Sörloth’u tutamazsın.’

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap