SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şampiyon takım nasıl bu hale geldi?
22.04.2023

Abdullah Avcı çok zeki bir teknik adam. Kendi kurduğu takımın enkaza dönüşeceğini anladığı anda bırakıp gitti. Sorumluluk alıp bu enkazı kaldırmaya hiç yeltenmeden. Tepkiler başladığı anda tası tarağı toplayıp pek de güzel ayrıldı şehirden. Trabzon’da kalarak kendini de yıpratmadı. Aldığı veya alınmasına onay verdiği oyuncuları neden aldığını da anlatmadan uçtu İstanbul’a. Gidişi biraz farklı olsa da Ahmet Ağaoğlu da dibi görmeden atladı -ya da bazılarına göre itildi- gemiden. Şimdi ikisi de pekâlâ mutludurlar bu kararları aldıkları için. Kalsalardı tüm eleştiriler bu ikisine olacak, bir yıl önce yaşattıkları o unutulmaz şampiyonluğa gölge düşüreceklerdi. Şimdi ikisi de kahraman. İkisi de kulüp tarihinin altın adamları.

            Haliyle geride bıraktıklarına, o özel başarı sonrası yaptıklarına kızamıyoruz. Yaşattıkları şampiyonluğun hatırı var çünkü. Ama nasıl oldu da bir yıl önce o kadar başarılı bir planlama yapan bu ikili -o planlamaya Ertuğrul Doğan’ı da katmalıyız- bu sezon böylesine bir kadro kurdu? Hangi niyetle, hangi akılla yaptılar bu transferleri? Ya da gönderdikleriyle neden devam etmediler?

            Nenad Bjelica bile şok yaşamıştır Sivas maçındaki enkaz görüntüsüne. İşler yolunda gitseydi burada olmayacağını biliyordu ama bu kadarına da beklemiyordu kanaatimizce. Abdullah Avcı’nın ilk gelişine benzetiyorum onun şu anki halini. Elini taşın altına koyarak Trabzon’a imza atmasını ve hiç beklemeden ayağının tozuyla Sivas yollarına düşmesi takdire şayandı. Avcı da Trabzon’un çok zor döneminde gelmişti şehre ve tüm kariyerini de riske etmişti o imzayı atarak. Olası bir başarısızlık sonrası bu meslekteki ilerleyişi bayağı sekteye uğrayacaktı Avcı’nın. Ama o gün dalgalı denizde gemiyi yürütmeyi başardı. Sonrasında da pek görkemli, dünyanın şapka çıkarttığı bir şampiyonluk yaşattı Avcı. Bjelica da Sivas’ta oyunun sonlarına doğru yaptığı değişikliklerle şunu gösterdi bize: Geleceğin takımını inşa edeceğini. Umarız kısa vadede o da Abdullah Avcı gibi oyuncuların üzerindeki ölü toprağını atar. Seneye takımı şampiyon yapar ve sonrasında Avcı’dan farklı olarak buradaki hikâyesini devam ettirecek bir yapılanmayı gerçekleştirir. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap