SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şenol Güneş'ı̇n ayrılığı
12.09.2021

Türkiye'de sistem hiç değişmiyor. Başarı binlerce kişi tarafından paylaşılıyor. Başarısızlıkta ise kurban birkaç kişi. Son kurban Şenol Güneş.

 

Evet başarısızdı, hatalar yaptı. Genç bir jenerasyon yakaladı ama bu jenerasyonla arasındaki uçurumu kısaltamadı. Emre Belözoğlu hamlesi bu yüzdendi. Elinde patladı. Emre gibi bir karakterin sadece yardımcı olabileceğini düşünmesi bile bir hataydı. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra da toparlayamadı. Yaptığı basın toplantılarında da derdini anlatamadı. Hoca bu düzende kendini hep çalışan olarak konumlandırdı. Patron hep başkalarıydı. Bir çalışan olarak Selim Soydan'ın A Milli Takımlar Sorumlusu olmasını eleştiremezdi. Ama kendini Türk futboluna liderlik etmek gibi bir pozisyonda konumlandırsaydı Selim Soydan orada duramazdı.

 

Hoca yardımcılarından yana da tercihlerinde hatalıydı. Onların yapması gereken şeyleri de kendisi yapıyordu. Alex Ferguson'un hayatını okumuştum. Cumaya kadar takımı yardımcıları çalıştırır, cuma günü de Sir eşofmanlarını giyerdi. Şenol Güneş ise her antrenmanda vardı. 5'e 2 çalışmasında bile bu işin nasıl olması gerektiğini oyuncularına anlatırdı. Fazladan zaman ve enerji kaybından başka bir şey değildi bu. Her şeye tek başına yetmeye çalıştı ama bu mümkün değildi.

 

Avrupa Şampiyonası sonrasındaki sürecin iletişim hataları da hocanın ayrılmasında etkili oldu. Kaleye Uğurcan Çakır'ı koyduğu için F.Bahçe camiasının hem ona hem de Uğurcan'a yapmadığı kalmadı. O bile Avrupa Şampiyonası'nın en iyi oyuncusu olan Uğurcan'a sahip çıkmadı. Belözoğlu tercihi için de Trabzon camiasının tepkisini çekti. Emre'yi yardımcı yaparsan tepki çekersin Trabzon'da.

 

Son Hollanda maçında Orkun'u oynatmasaydı takım yine yenilirdi ama böylesine bir hezimet yaşanmazdı. En kötü zamanında forma verdiği Ozan'ı en fit olduğu dönemde düşünmemek akıl karı değildi. Hatalar yaptı ama hoca Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi teknik direktörlerinden biri. Futbolda inişler ve çıkışlar var. Dolayısıyla biraz dinlendikten sonra yeniden futbolun içinde onu göreceğiz. Terim'li A Milli Takım, 2010 Dünya Kupası elemelerinde grupta İspanya'nın 15 puan gerisinde kalmıştı. Sonrasında G.Saray'ı birçok kez şampiyon yaptı. Yanal, Milli Takım'dan ayrıldıktan sonra Nisan'da şampiyonluk yaşadı. Mustafa Denizli de halen kupalar kaldırıyor. Şenol Güneş'in biraz dinlendikten sonra önünde de bu tip başarılar mutlaka olacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap