SON DAKİKA
SON DAKİKA


Purtuloğlu’nun koşusu
22.09.2021

Trabzon’dan nice spor adamı çıktı. Cesur, fedakâr, hedefe kilitlenmiş amatör spor adamları. Çıkmaya da devam ediyor. Bunlardan biri de Göksal Purtuloğlu. İleriki yıllarda adını daha çok duyacağız. Belki bir tesise de ismini vereceğiz. Kendisi İstanbul’da yaşıyor. Sigortacı. Lakin memleketine ve spora aşık. O, geçtiğimiz günlerde Trabzon-Köprübaşı’nda düzenlenen Türkiye Dağ Koşusu’nunorganizatörüydü.

Son koşuya 300’e yakın sporcu katıldı. Dereceye giren ilk 5 sporcu Türkiye’yi Tayland’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda temsil edecek. Bu sporcular aynı zamanda sınavsız üniversiteye de girecek. İlk 5’teki çocukların çoğu Ağrı ve Diyarbakırlıydı. Göksal Purtuloğlu, bu çocukların hayatlarına dokundukları için öylesine mutlu ki. Şu sözler ona ait: “Hepsinin hayatları bu spor sayesinde kurtulacak’.

         52 yaşındaki Göksal Bey bu işi gönülden yapıyor. 6 yıl önce ilk dağ koşusunun yapıldığı Köprübaşı, şu an Türkiye’nin en iyi dağ koşusu parkuru olarak kabul ediliyor. Bütün bunlar onun sayesinde oldu.

Göksal Beyin hedefi Dünya Şampiyonası’nın bir ayağını Köprübaşı’nda düzenlemek. Şehrin insanlarından ve yetkili mercilerinden maddi ve manevi çok destek alamasa da ondaki azim ve kararlılığı görünce bunu başarabileceğine inanıyoruz.

Gelecekte birçoğumuz onu alkışlayacak. Biz ise şimdiden alkışlıyoruz.

Karşılıksız sevmek

Geçenlerde güzel bir insanla tanıştım. Adı İsmail Balcı. Almanya’da yaşıyor. Özkan Sümer’in ‘Trabzonspor ona hayat verenlerin hayatıdır’ sözünün çok yakıştığı bir isim. Anlatayım. 2003-2004 yıllarında Trabzonspor’un Almanya sorumlusuydu. Gönüllü sorumlu. Takımı Almanya’da ağırlar, kampın masraflarını hiçbir beklentiye girmeden karşılardı.Trabzonspor yararına geceler de düzenlerdi. O tarihten beri Trabzonspor’un Almanya’da temsilcisi yok. Balcı’ya göre Almanya hele günümüzde Trabzonspor’un asla ihmal etmemesi gereken bir ülke. Hem takıma destek olabilecek yüzlerce iş adamı var hem de forma satılabilecek binlerce taraftar. Bunun yanında potansiyeli yüksek Türk futbolcular da burada oluşturulabilecek bir temsilcilik sayesinde daha yakından takip edilebilir. Balcı gibi insanlar olduğu sürece Trabzonspor’un yarınları her zaman aydınlık olacak. Trabzonspor için fedakârlık yapan bu insanlara vefalı olmak da Trabzonspor’un görevi olmalı.  Bu insanlar asla unutulmamalı…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap