SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ne yapmalı?
12.03.2021

Abdullah Avcı, sınırları zorlayarak takımı oynattı. Futbolcular, küheylanlar gibi çatlayıncaya kadar mücadele etti. Avcı’nın elindeki dar kadro zirvelere tutunmak için her hafta kazanmak zorundaydı. Bu strese daha fazla dayanılamazdı. Ve Alanyaspor karşısında küçük hatalar pahalıya mal oldu. Takım, zirvenin bir hayli gerisine düştü. Peki bundan sonra ne yapmalı?

2012 yılında İspanya’da görüştüğüm Arda Turan, iki ülkenin futbol kültürlerihakkında konuşurken Atletico Madrid’de yaşadığı ilginç bir olayı anlatmıştı. Oynadıkları bir maçta 4-2 mağlup durumdaydılar ve maçın uzatma anlarıydı. Takım arkadaşları sanki skor 0-0’mış gibi gol atmaya çalışıyor ve büyük bir efor sarf ediyorlardı. Lakin maç 4-2 sona erdi. Arda Turan, mağlubiyetten kurtulmalarının çok zor olduğu halde arkadaşlarının oyunun son anlarındaki bu mücadelesine şaşkınlıkla birlikte büyük bir hayranlık duymuştu ama sebebini de merak ediyordu. Soyunma odasında, bir arkadaşına ‘Skorun değişmesi neredeyse imkânsızdı.

Neden böyle oynadık’ diye sordu. O arkadaşı Arda’ya şöyle cevap vermişti: ‘Taraftarımız için. Stadyuma gelen taraftarlar bizi izlemek için para ödediler. Biz de son dakikaya kadar mücadele ederek onlara hem ödedikleri paranın hem de bize gösterdikleri sevginin karşılığını vermeye çalıştık.’

Trabzonspor’un her oyuncusu, ligin geri kalan haftalarında zirveye yeniden tutunmak için değil, dünyada takımlarına bu kadar sevgi duyan bir taraftar topluluğuna sahip olduklarını unutmadan; onları sevindirmek, mutlu etmek, takdirlerini kazanmak ve ödedikleri zamanın, paranın karşılığını vermek için sonuna kadar mücadele etmeliler.

Genelde böylesine kırılma anlarından sonra hedefsiz kalan takımlarda bazı oyuncular işi rölantiye almaya, kaytarmaya, sık sık rahatsızlanmaya, ciddiyetten uzaklaşmaya başlar. Futbolcuların birçoğu oynasa da oynamasa da garanti para aldığı için bu tür davranışlarının önüne geçmek kolay olmayabilir. Ama Trabzonspor gibi mazisi olan takımlarda bu tür düşünceye sahip futbolculara yer yoktur. Biz bordo-mavili futbolculardan ligin sonuna kadar mücadele etmelerini ve ligi en iyi yerde bitirmelerini bekliyoruz.

Çok başarılı bulduğumuz Avcı’dan da yarışırken gelecek sezonun planlarını yapmasını, dar kadroya -eğer mümkünse- alt yapıdan takviyelerle alternatifler üretmesini istiyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap