SON DAKİKA
SON DAKİKA


Limit ve Güç Dengeleri
3.02.2021

Türkiye’de bir limit işgüzarlığı yaşanıyor. Kimse de yüksek perdeden kral çıplak demiyor. İskenderunspor kulübünün twitter hesabı sistemin kokuşmuşluğuyla çok güzel dalga geçti. ‘Kanka Transfer Limiti’ne takıldık, futbolcu alamıyoruz, acil taktik verir misin?’ paylaşımına F.Bahçe’yi etiketlediler. Bu paylaşım binlerce beğeni aldı.

Sezon başında 2 oyuncu transfer edemeyecek durumda olan F.Bahçe, 22 oyuncu transfer etti. Oysa Başkan Ali Koç, göreve geldiği ilk gün; kirli, kokuşmuş mevcut sistemi dönüştürmek istediğini söylemişti. Ama baktı düzen değişmiyor, sistemin tüm çürümüşlüğünü sonuna kadar zorlayan kişi de maalesef o oldu.

Tüm oyuncuların piyasa değeri sadece 3 milyon Euro olan ikinci ligdeki Eyüpspor’un güncel piyasa değeri sadece 100 bin Euro olan bir oyuncu için G.Saray’a, 4 milyon 200 bin TL ödeyecek olması da limit aymazlığının tuzu biberiydi.

Hatırlayın şikeden sonraki yıl hakemler F.Bahçe’yi  sahada doğruyordu. O zamanki teknik direktörleri Aykut Kocaman, 4 Ocak 2012’de şöyle bir açıklama yapmıştı: Güç dengeleri değişti, hakemler de bunu iyi anladı’. Sonraki sezonlarda da güç dengeleri sürekli değişip durdu. Mesela geçen yıl bu dengeler Başakşehir’den yanaydı. Bakın şimdilerde Başakşehir’in lehine hakem hatası yok, takım yerlerde. Peki bu sezon güç dengeleri kimden yana? Bahattin Şimşek’in F.Bahçe-Başakşehir maçındaki rezalet yönetiminden kısa bir süre sonra sahalara dönmesi, F.Bahçe’nin 22 oyuncu transfer etmesi, bu soruyu ne kadar da anlamsız kılıyor değil mi?

Türkiye Ligi’nde güç dengeleri hiçbir zaman Trabzonspor’dan yana olmadı. Bütün şampiyonluklar da bu güç dengelerine karşı elde edildi. Bu yönüyle de çok büyüksün Trabzonspor.

Abdullah Avcı’nın gelişi

Alınan sonuçlardan sonra herkes, ‘Abdullah Avcı, sezon başı gelseydi durum ne olurdu?’ diye soruyor. Haklılar. Ertuğrul Doğan ve M.Yiğit Alp’e Avcı ısrarları yüzünden çok teşekkür etmeliyiz. Bunun yanında bir teşekkür de zaman zaman kızdığımız Ahmet Ağaoğlu’na. Hocanın istediği oyuncuları transfer ettiği için. Sezon başındaki hatasına takılıp kalmadığı için.

Nwakaeme çılgınsın…

İmza töreni Atatürk köşkünde yapılmıştı. O gün değerli yönetici Hayrettin Hacısalihoğlu, ‘İnanıyoruz ki Atatürk Köşkü’nün Trabzon’un simgesi olduğu gibi bu Anthony kardeşimiz de Trabzon’un simgelerinden biri olacak’ demişti. Dediği de oldu. Eğer Volkan Konak, sihirbazımızı bir programında ağırlasaydı ona şöyle hitap ederdi: Çılgınsın. Ogün Temizkanoğlu’nun dediği gibi, Nwakaeme önlemin de içinden geçiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap