SON DAKİKA
SON DAKİKA


Lille ve Beşiktaş örneği
20.05.2021

FRANSA’DA Lille son hafta kaza- nırsa şampiyon olacak. Bizde ise Beşik- taş ipi göğüsledi. Oysa sezon başı Fransa’da favori PSG, bizde ise 22 oyuncu transferine imza atan ve devre arası da kadrosunu yıldızlarla doldurmaya devam eden Fenerbahçe’ydi. Bir tarafta Neymarlar, Mbappeler, Navas- lar, Di Marialar; diğer tarafta Mesutlar, İrfan Canlar, Pelkaslar, Sosalar. Hatta ve hatta dünya kadar da yedek oyuncular...

Ama doğru takım kurmak önemliydi. Lille ve Beşiktaş doğru oyuncularla doğru planlama yaptıkları için kendilerinden hem kadro derinliği hem de ekonomik açıdan büyük olan camiaları geride bıraktı. Lille kadrosunun piyasa değeri 297 milyon euro, PSG’nin ise 828 milyon euro şu günlerde. Lille şampiyon olamazsa bile Monaco ve Lyon’u geçerek sezona damga vurdu. Trabzonspor transfer mevsiminde Lille ve Beşiktaş’ı örnek alabilir.

Kadro mühendisliği konusunda başarılı bir isim olan Abdullah Avcı’nın gelecek sezon için nokta atışı transferler yapılmasını istemesi ve yönetimin de kafasına göre oyuncu almaktan ziyade, hocanın reçetesini kendisine yol haritası yapması harika bir adım. Ünal Karaman ve Newton zamanlarında olması gereken ama asla olmayan bir planlama söz konusu şu an. F.Bahçe ve G.Saray’da seçim var. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ne yoğunlaşacak.

Trabzonspor doğru bir kadro oluşturabilirse seneye şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olur.

Pereira’nın yaptığı

Joao Pereira, sosyal medyadan Abdullah Avcı’ya ‘Abdullah’ diye hitap etti. Taraftarı da ikiye böldü. İyi yaptı diyenler de var, yanlış yaptı diyenler de. Bence yanlış yaptı. Devre arası eski kaptana da yanlış yapılmıştı. Lakin yanlışa doğruyla karşılık vermek her kişinin harcı değil.

Adem Büyük’e hakaret

G.Saray’a gol attığı için sarı kırmızılı bazı taraftarlarAdem Büyük’e ve eşine hakaret yağdırdı.İşini düzgün ve ahlaklı yapan futbolcuyu baş tacı etmek varken hakaret neden? 2011’de F.Bahçe maçında sahaya çıkmayan Karabüklü Emenike ya da aynı yıl Eskişehir- F.Bahçe maçında yokları oynayan Sezer Öztürk’ü unutmadık hala. G.Saraylı taraftarlar da unutmadı o günleri. Ama aynı taraftarlar Adem’den Sezer ve Emenike gibi tavır takınmasını bekliyor. Çelişkiye bakar mısınız?

Gökhan İnler

Sezon başı bir yazı yazmıştım. ‘Gökhan İnler’i alan takım şampiyon olur’ diye. Gerçekten oldu. Şampiyon Adanademirspor’un kaptanıydı Gökhan. Yıldız oyuncu; Zurich, Beşiktaş, Leicester ve Başakşehir takımlarından sonra A.Demirspor’da da şampiyonluk yaşadı. Sıra dışı bir hikaye bu...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap