SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kardeşler Turnuvası
17.03.2021
Sosyal medyanın varlığı ile Türkiye’nin ve dünyanın öbür ucunda cereyan eden olaylardan haberdar oluyoruz. Her şey geri dönülmez bir hızla önümüzde akıp gidiyor. Bu yoğun görüntü bombardımanı altında algıda seçicilik ön plana çıkıyor. Herkesin dikkatini bir şeyler çekiyor. Son zamanlarda benim de dikkatimi Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki Trabzonsporluların varlığı çekti. 

Sevgili Ömer Karakaş; oralara gidip o insanların bordo-maviye olan aşklarını izleyiciye ulaştırıyor. Diyarbakır’daki çocukların o güzelim forma ile olan fotoğrafları, o mutlulukları, gözlerinde geleceğe dair gördüğümüz umutlar paha biçilemezdi. Trabzonspor dergisinde de buna benzer dosyalar yer alıyor. Hatay’daki, Van’daki, Kıbrıs’taki, Gökçeada’daki Trabzonluların da takım özelinde olmasa da hikâyelerini zaman zaman okuma imkânı bulduk. 
Mardin’deki Trabzonsporlular Derneği’nin Başkanı İbrahim Aydın Bey’i ise birçoğumuz artık tanıyor. Geçenlerde kendisiyle uzun uzun Trabzonspor üzerine konuştuk. Şehrindeki Trabzonspor taraftarları sadece derneğe üye olmamakla kalmamış, kulübün de kongre üyesi olmuşlar. TS başkanlığına aday olmayı düşünenler Mardin’i de dikkate almalı.

Bunun yanında Erciş’ten Uşak’a, Kayseri’den Muğla’ya, Balıkesir’den Artvin’e yayılmış futbol okulları da çok fazla dikkatimizi çekiyor. Koordinatörlüğünü efsane oyuncularımızdan Necati Özçağlayan’ın yaptığı mevcut okulların öncelikle iyi bir birey yetiştirmeyi hedeflediğini biliyoruz. Ama bu okullar aynı zamanda Trabzonspor ailesinin genişlemesini de sağlıyor. Tertemiz bir mazisi ve hikâyesi olan kulübün taraftarı olacak bireyler yetişiyor. 
Trabzonspor asla Trabzon şehri ile sınırlı kalamaz. Çin’de bile Trabzonspor’u tutacak bireyler arayışında olmalı kulübü yönetenler. Çin demişken, Güney Kore halkının Türkiye sevdası hepimizin malumu. Lig bitiminde bu ülkeye giderek bir iki maç oynamak, bir Kore takımını kardeş ilan etmek, şehitlerimizin yüce kabirlerine de ziyarette bulunmak hiç fena olmazdı.

Hatta kardeş takımlar Siirt İl Özel İdare Spor, Şanlıurfaspor ve Drogheda United’ı da alıp Kore’ye götürmek ve orada ‘Kardeşler Turnuvası’ düzenlemek de hiç fena olmazdı.
Sosyal medya bazen böyle hayallere de daldırıyor insanı. Gerçekleşmesi pekâlâ mümkün hayallere...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap