SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karakteriyle, inadıyla şampiyon
17.05.2022

Dalga dalga yayıldı Bordo-Mavi coşku ülkeye. Durmadı sınırları aştı. Dünyayı dolaştı. Eğer bir astronotumuz olsaydı Ay’a da bayrağı dikecekti Bordo-Mavi yürekler. Dünyada hiçbir takıma nasip olmayan, hiçbir takımın taraftarına nasip olmayan büyük bir coşku, görsel şölen yaşandı. Tüm dünya Trabzonspor’u, Trabzonspor sayesinde Türkiye’yi izledi. Bu büyük sevda sayesinde paha biçilmez bir reklam, paha biçilmez bir tanıtım gerçekleşti.

                İnadıyla şampiyon olan takıma Dünya şapka çıkarttı. İspanya’dan, İtalya’ya, İngiltere’den, Fransa’ya kadar bir çok futbol takımının soyunma odalarında Trabzonspor konuşuldu. O takımlardaki Türk oyunculara muhteşem şölenler soruldu. Resmiyette 38 yıl, ama gerçekte 11 yıl sonra gelen şampiyonluk doya doya kutlandı. Köprüler, kuleler, kaleler, gökdelenler, dağlar, ovalar, mezarlıkların yanında denizler de bu kutlamadan nasibini aldı. Karadeniz’in suları Fırtına’nın rüzgârıyla dalgalandı. Her bir damla su dünyanın en uzak denizlerine şahit olduğu bu anları ulaştırdı.

                Karakteriyle, farklığıyla, inadıyla şampiyon olan Trabzonspor ve Trabzonspor sevdalıları sevgi çıtasını arşa dayadı. Geçilemez noktalara vardırdı. Bordo-Maviye sevdalı gönüller yıllar yılı ellerinden alınan onca mutluluğa inat takımına olan bağlılığını hiç bırakmadı. Her türlü hilekârlığa, her türlü düzenbazlığa, her türlü hırsızlığa, her türlü şikeye karşı takımının yanında yer aldı. Renklerini, şehrini ve kültürünü ötekileştirmeye çalışan, göremeyen, görmeyen, taşraya hapsetmeye çalışan ahlaksız yapılara, adaletsiz sistemlere bu şampiyonluk ve sevinç şöleniyle görülmemiş bir şamar patlattı. Burun kıvıranların burunlarını düzeltti. Algı yapanların kirli planlarını ters yüz etti.

                Bu topraklarda bir futbol takımından daha fazlası olduğunu dosta düşmana gösterdi. Bu başarıda en büyük pay sahibi sahada terlerini akıtan futbolcular, teknik heyet, onlara her türlü desteği veren Başkan ve yönetim ama bu başarıda, bu benzersiz şampiyonlukta ve bu benzersiz kutlamalarda en büyük pay hiç kuşkusuz Bordo-Maviye âşık milyonlarca taraftarın.

                Futbolcusundan en ücra köşedeki taraftarına kadar hepsi ama hepsi unutulmayacak, nesilden nesile aktarılacak bir hikâyeye imza attılar. Hepsini kutluyoruz.

Bu şehre, bu taraftara, dünyanın dört bir yanındaki Bordo-Mavi sevdalılarına 1996’da, 2005’te, 2011’de, 2020’de bu sevinci reva görmeyenler son iki haftada yaşanılanlardan sonra umarız utanmışlardır. Paranın ve hırsın esiri olmuş, gücüyle her türlü haksızlığa, adaletsizliğe imza atmaktan, milyonlarca insanın gözünü yaşlı bırakmaktan imtina etmeyen, bazı insanların hayatlarını söndüren, tüm bu yaptıklarına rağmen vicdanları kanamayanlara da gelsin bu şampiyonluk. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap