SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına
21.09.2022

İsimler insan karakteri üzerinde etkilidir. Çevrenize bakın; Cemal ismine sahip insanlar daha halim selimdir. Celal ismine sahip olanlar ise daha cevval, sert. Lakaplar da etkilidir insan karakterine. Bu yüzden hoş olmayan lakap takmak tasvip edilmez kültürümüzde.

Hani hep diyoruz ya futbol fena halde hayata benzer diye. Futbol takımlarımızın da tıpkı bazı insanlar gibi unvanları, lakapları var. Trabzonspor ilk kurulduğu yıllarda ‘Kasırgalar’ diye anılıyordu. Sonraki yıllar ‘fırtına’ya evrildi süreç. Karadeniz Fırtınası tam oturdu şehre, takıma. Bazı gazetelerde ‘kaplanlar’ diye de bahsedildi Trabzonspor’dan. Ama ‘fırtına’ herkesin kabulü oldu zamanla.

Özellikle 75-85 arası ligde esti fırtına. Kupaları topladı. Sonraki yıllarda bu fırtına sık sık yön değiştirdi. Bazen yine ligi ablukaya aldı, ama bazen ve daha çok şehrindekileri. Önüne gelene acımadı. Nice yönetici, başkan, nice futbolcu bu fırtınaya tutuldu. Bazıları fırtınadan kendini zor kurtardı. Bazıları kurtaramayıp, kaybolup gitti.

Fırtına; geçen yıl ise ligin üzerinde sert esti. Çil yavrusu gibi dağıttı İstanbul’un aslanını, kartalını, kanaryasını. Bu sene daha da sert esmesi gerekirken bir anda yönünü yine içe döndürdü. Arka arkaya alınan mağlubiyetler, Şampiyonlar Ligi’nden elenmenin getirdiği şok dalgasıyla geçen yılın kahramanlarını faka bastı. Dalgalarda alabora olmaktan son anda kurtuldu Fırtına’nın başkanı, hocası, futbolcusu. Kızılyıldız ve G.Antep galibiyetleriyle içerde esen fırtına nihayet duruldu.

Atmaca serçeye musallat olmasaydı serçe birçok özelliğini kazanamazdı derler. Fırtına geçen yıl lige ağırlığını koymasaydı İstanbul takımları bu sezon geçen yıla oranla daha güçlü ve geniş kadrolar kurmayacaklardı. İçerde yaşanan fırtına ise hem yöneticiyi hem hocayı hem de futbolcuları rehavetten alıkoyuyor. Zaman zaman tozunu bu kadar artırmasının, bu kadar sert esmesinin hasarları da büyük oluyor ama burası Karadeniz, burası Trabzon. Kısaca; fırtına inkişaf ettiriyor hem içerdekini hem de dışardakileri.

Yönetim, Abdullah Avcı ve oyuncular fırtınayı az hasarla atlattı. Trabzon’a yeniden bahar geldi. Hava güneşli ve gökyüzü yine masmavi. Önümüzdeki fırtınalar neyi getirecek kestirmek zor. Yeni Türkü’nün ‘Fırtına’ şarkısının sözleriyle bitirelim: Ne geçmiş tükendi ne yarınlar/ Hayat yeniler bizleri/ Geçse de yolumuz bozkırlardan/ Denizlere çıkar sokaklar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap