SON DAKİKA
SON DAKİKA


Doğru oyun nerdesin?
10.09.2022

Ümraniye maçından sonra Abdullah Avcı, ‘Biz kazandık ama daha iyi bir oyuna döneceğimizi düşünüyorum. 12-13 dakikalık oyunu 60-70 dakikaya çıkarmak lazım’ dedi. Önceki günkü Ferencvaros karşılaşmasından sonra da hoca yine oyunu eleştirdi. Doğru koşular yapamadıklarını, kenar ortalar yapamadıklarını, kanatların çalışmadığını, oyunun her anını yaşayamadıklarını söyledi. Aslında sezon başı yeni bir oyun ortaya koyacaklarını ve oyunu geliştireceklerini müjdelemişti bizlere. Şu ana kadar bu oyunu göremedik. Sabırla düzelttiği defans bile 3’er, 5’er gol yemeye başladı.

Ferencvaros maçında takım 669 pas yaptı. Rakibin 10 kişi olması bunda etkiliydi. Aynı rakip 669 pas yapan Trabzonspor’a karşı sadece 7 faul yaptı maç boyunca. Yazıyla YEDİ. Yani Trabzonspor’un kendileri için tehdit oluşturmayan bir pas trafiğinde bulunduğunu dosta düşmana gösterdiler. Sürekli pas yapmasına izin verdiler. Oyunu bir o yana bir bu yana çevirdi durdu Trabzonspor. Ama pozisyon üretemedi. Bal yapmayan arı Trezeguet ve Larsen’dende beklenen ortalar gelmedi. Abdülkadir yine sorumluluk almaktan kaçınan yine yan pas yapan yine etkisiz bir oyun ortaya koydu.

Sezon başladıktan sonra Süper Kupa’da kazanılan 4-0’lık Sivas maçı hariç kayda değer bir oyun henüz göremedik Trabzonspor’dan. Önce Nwakaeme’nin, ardından Cornelius’un ayrılması, Visca’nınsakatlığı takımı bu kadar etkilememeliydi. Kabul edelim, yenilerin gelmesiyle bir geçiş dönemine girildi. Ama mevcut fotoğrafa bakınca hem Avrupa’dan hem de ligden uzaklaştıracak bir türbülansın etrafında dönüp duruyor gibi Bordo-Mavili takım.Kadro istikrarı da oluşmadı şu ana kadar. Sakatlıklar da etkili bunda. Başlangıç 11’i bekleneni veremiyor. Oyuna sonradan girenler daha fazla sorumluluk alıyor, daha iyi işler yapıyor.

Tüm bu şartlara rağmen olumlu tarafları da var takımın. Kadro gelişime açık. Derinliği daha fazla geçen yıla göre. Son anda çok iyi oyuncular alındı. Gomez, Umut ve Yusuf katkı vereceklerini gösterdi. Özellikle Gomez’deki istek, arzu ve enerji takdir edilesiydi. Bu oyuncu kulüp tarihine adını yazdıracağının sinyallerini verdi ilk maçta. Onu doğru yerde topla buluşturmayı başarırsa Abdullah hoca, gol kralı bile olur Trabzonspor’da.

Son olarak 3 yıllık yeni sözleşme hem Abdullah Avcı’ya hem de Trabzonspor’a hayırlı olsun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap