SON DAKİKA
SON DAKİKA


Defans ve kaleci Gökhan’a alkış
22.08.2021

İlk hafta Beşiktaş maçında oyun ve organizasyon anlamında bir varlık gösteremeyen Çaykur Rizespor evinde ağırladığı Fatih Karagümrük karşısında da maça oldukça tutuk başladı. Ev sahibi ekip daha çok topun arkasında kalmak zorunda kaldı. İyi paslaşan rakibi karşısında savunmayı en uçtaki oyuncusu Sabo'dan başlatmasına rağmen rakip kaleye gitmekte zorlandı. Fatih Karagümrük ise kaybettiği her topu presle çabucak kazanıyordu.

Bülent Uygun hoca, takımını 4-2-3-1 sistemi ile sahaya sürdü. Bu sistemde Alper Potuk, sol çizgide yer alıyor. Bu haliyle de kaleye uzak kalıyor. Oysa bu oyuncu sol içte daha başarılı bir geçmişe sahip. Bu tür maçlarda uzaktan şut imkanı bulması için onu iç bölgede düşünmek daha yararlı olabilir. Ronaldo Mendes, Dabo ve Sabo da bu oyun sisteminde çok sönük kaldılar. Rizespor golcüsü Remy'nin eksikliğini de fazlasıyla hissetti.

Stoperde yer alan kaptan Gökhan Gönül yeni takımını sahiplenmiş gözüktü. Cemali de ilk yarıda yerinde müdahalelerde bulundu.

 İkinci yarıda Çaykur Rizespor, defansı kalabalık tutarak ani ataklarla tehlikeler oluşturmaya çalıştı. Dabo ve Ronolda Mendes bu yarıda daha canlıydı.. Müsabakada defans ve kaleci Gökhan'ın konsantrasyonu sayesinde golsüz sona erdi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap