SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çürümüş Düzeni Yenmek
16.03.2024
Türk futbolunun son 30 yılında böylesine bir sezon yaşanmadı. G.Saray ve Fenerbahçe’nin amansız yarışına hakem hataları, saha içi ve saha dışı olaylar damga vuruyor. Basiretsiz Futbol Federasyonu çığırından çıkan olaylar karşısında deve kuşu pozisyonuna geçmiş vaziyette. Türk futbolunun marka değerini yükseltmesi gereken en baştaki kurum Türk futbolunun çadır tiyatrosuna dönmesine olanak tanıyan bir duruş sergiliyor. Fenerbahçe ve G.Saray takımları da bu tiyatronun sonunda ipi göğüslemek için saha içi ve saha dışında her türlü oyunu oynuyor! Çok bariz hakem hatalarıyla maç kazanmalarına rağmen ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali hakemleri baskı altına almak için türlü türlü taklalar atılıyor. Her iki camianın hak hukuk ve adalet gibi kavramları hiçe sayması Türk futbolunu derinden yaralıyor. Hatta ahlaki olmayan tavır ve davranışlar içerisinde bulunan oyunculara bile sahip çıkılıyor.
F.Bahçe kulübü Pendikspor yedek kulübesine Fair-Play'e yakışmayan hareketi yapan Mert Hakan Yandaş adlı oyuncuya sahip çıkan paylaşımlar yaptı. Medeni bir futbol ikliminde bu tür hareketlerden sonra kamuoyundan özür dilenmesi gerekirdi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu da bu hareketi normal karşılamış olmalı ki Yandaş’ı cezasız bıraktı. Disiplin kuruluna sevkine bile lüzum görülmedi. Baştan aşağı bir kokuşmuşluk hali hâkim ülkede.
 Bu futbol ikliminde olan Anadolu takımlarına oluyor. Onları yönetenlerin de bu iklimi değiştirmek gibi bir niyetleri yok. Olsa birlik olup radikal kararlar alınırdı.
 Zirveye oynadığı yıllardan beri hakemlerden en çok canı yanan takım Trabzonspor. Bordo-Mavili başkanlardan her sene bu düzenin değişmesine yönelik sesler çıkıyor. Ama can yandığı zaman bu ses çıkıyor. Mesela Pendikspor’un haksızlığa uğradığı zaman ya da G.Antep’in puanlarının çalındığı an değil. Bu tiyatronun son bulması için diğer takımlara yapılan hatalardan sonra da tepki koymak gerekiyor.
 Trabzonspor-F.Bahçe maçı kokuşmuş bir futbol ikliminde oynanacak. Geçen hafta hakemlerin hatalarıyla Pendikspor’u mağlup eden ve bu hataların konuşulmasının üzerini örtmek için maçın hakemlerini ve TFF’yi eleştiren F.Bahçe, Trabzon maçında hata yaşanması halinde avazı çıktığı kadar bağıracak. Aynı şekilde Trabzonspor’da aleyhine hata olursa ortalığı ayağa kaldıracak.
 Maçın Trabzonspor taraftarı açısından önemi büyük. Bordo-Mavili takımın taraftarları kendi futbolcularından F.Bahçe’ye ağır bir darbe vurmasını bekliyor. Bunu istiyorlar çünkü F.Bahçe haksızlığı hak olarak gören bir anlayışa sahip onlara göre. Bordo-Mavili kalpler bu şımarık camianın en konsantre olduğu sezonda yüzünün gülmemesi için çarpıyor.
    Maça gelirsek, kadro derinliği ile F.Bahçe daha avantajlı durumda. Ama son yıllarda psikolojik üstünlük Trabzonspor’dan yana. F.Bahçe, Trabzon’da akılla değil kaosla sonuca gitmeye çalışırsa kaybeder. Sakin kalan maçı kazanacak. Bize göre psikolojik faktörlerden dolayı Trabzonspor galibiyete daha yakın. Trabzonspor’un bir artısı da Abdullah Avcı’nın bu tür maçları nasıl oynaması gerektiğini iyi bilmesi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap