SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bırakmak yok hocam!
11.01.2023

Abdullah Avcı hocamız son basın toplantısında bugüne kadar istemiş olduğu sürenin sonuna gelindiğini kamuoyuna duyurdu. Kasım'a kadar istediği süre Ocak ayını bulmasına rağmen bir şey yapamadığını, tünelin ucunda bir ışık göremediğini bizlere itiraf etti. Hocanın bu tavrı Türkiye ortamında takdir edilesi... Ama eğer kurnazlık yapmıyorsa. Bizim bu açıklamalardan anladığımız iki şey var: Ya yapamıyorum istifa edeceğim. Ya da ey yönetim arkamda durun, yıldızlara operasyon yapacağım. İkinci durumda hatayı kendinde değil takım içindeki oyunculara yöneltmek var. Bu şık bu sezonu unutmak demek. Aslında iki şık da çozüm değil. Ne istifa etsin ne de takımdaki herhangi bir oyuncuya operasyon yapsın. Bize göre hoca aynaya dönüp ben neleri yanlış yapıyorum sorusunu kendine sorsun.

Bunu samimi sorduğunda sorunların cevaplarını da bulacaktır. Ama ek olarak bizim şu sorularımızı da kendine sorsun: Mesela 'oyuncuları gerçek mevkilerinde oynatacağım' dediği halde neden bunu yapmadığını kamuoyuna açıklasın.  Neden Gbamin stoper oynuyor? Bartra neden yedek? Lahtimi neden bu maçta oyuna giriyor da daha rahat maçlarda oynamıyor? Neden 'Antalya'daki kampta iyi çalıştık' dendiği halde oyuncular dökülüyor? Mesela hoca neden Fenerbahçe galibiyetinde sonra o videoyu yayınlayarak galibiyetinin en önemli mimarının kendisi olduğunu taraftara göstermek istedi? Parantez açarsak, Fenerbahçe'ye Karagümrük ve Rennes takımları 4, Galatasaray 3 golü aynı taktikle sahadayken attı. Giresun, FB'yi İstanbul'da yendiği halde bu kadar reklam yapmadı. Üstelik Fenerbahçe'nin hocası 'benim taktiğimin zaafı da bu' diye açıklama yaptı. Bilinmeyen bir şey keşfetmemişti o videodaki görüntülerde Avcı. Parantezi kapatalım. Neden Denswill onca para aldığı, as oyunculardan fazla para aldığı halde yedek?  Neden geçen yıl Şubat ayında şampiyonluk yolunda dev adım atıldığı halde bu sezonun planlaması bu kadar kötü yapıldı? Hüseyin neden sağ kanatta oynatılarak futbola küstürülecek hale getirildi? Daha çok soru var. Umarız hoca istifa etmez, neşter de vurmaz. Bu ve benzeri sorulara cevap verir. Kendi yanlışlarını da düzeltir.

Bu sezon ligi bir kenara koyup, Türkiye Kupası ve Avrupa'ya yoğunlaşmak kısa vadede yapılması gereken. Uzun vadede ise gelecek yılın planlamasına yoğunlaşılmalı. Bırakmak kolay. Eski düzen zaten bu. Hoca daha profesyonel daha kucaklayıcı daha birleştirici olarak devam etmeli. Ve organizasyonu daha güçlü yapılar kurmalı. Takım içi adaleti de bilakis kendi sağlamalı. Formayı dağıtırken de, oyunculara verilecek ücreti belirlerken de. Mesela, Uğurcan Denswil'den 1 milyon avro daha fazla almalı. Bu dengeler 'profesyonellik' sözcüğüne sığınılarak geçiştirilemez.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap