SON DAKİKA
SON DAKİKA


Benim hoca önerilerim
10.04.2023
 
Trabzonspor’un görkemli şampiyonluğundan sonra üzerine koyarak devam etmesini bekleyen bizler hayal kırıklığına uğradık. Üzüldük, şaşırdık. Kimden kurumsallaşma, sürdürülebilirlik beklediysek fena halde yanıldık.
Böylesine büyük bir camianın Ahmet Ağaoğlu ile borçlarını temizleyip; alt yapısıyla, aklıyla hareket edeceğini umduk ama fena halde yanıldık.
Abdullah Avcı gibi bir isimle yarınlara da ambargo koyacağını düşündük ama fena halde yanıldık.
Ertuğrul Doğan ile çağdaş bir yapıya kavuşacağını ümit ettik ama işin henüz başında olmasına rağmen fena halde yanıldık.
Doğan’ın, Orhan Ak tercihi büyük bir risk ve kumardı. Aynı kumarı Ünal Karaman sonrası Hüseyin Çimşir ile denemiş bir yönetimden geliyordu. Kaybetti. Sergen Yalçın ile yapılan görüşmelerde de gelecek yok, günü kurtarma var. Sergen hoca başarılı olur olmaz değil mesele. Sergen hoca burada bir gelecek kuramaz kanaatimizce. Belki rahatlığıyla oyuncular üzerinde etkili olur ve takımı şampiyon yapar ama sonrasında sıkılır. Bırakıp gider. Duramaz bu şehirde. Şehirden kaynaklanmaz bu sıkılma, fıtratı gereği duramaz burada.
Trabzonspor’a kendini geliştiren, yetiştiren, gelişen daha çağdaş bir teknik adam gerekiyor.
Montella’nın oynattığı futbol, kurduğu takım, oyun felsefesi, sistemi, göze hoş gelen, heyecan dolu futbol anlayışı ve disiplini uyar Trabzon’a. Çağdaş Atan’ın sistemi de. Belki çok şaşıracaksınız ama beni çok etkileyen Osman Zeki Korkmaz’ı da düşünebilirdi Abdullah Avcı sonrası Trabzonspor. İstanbulspor gibi vasat bir takımla olmazları başardı. Vizyonu var, gelişen, dünyayı bilen ve zeki bir teknik direktör Osman hoca. 
Fatih Tekke'de var listemde. O büyük bir aşkla bağlı bu şehre, bu takıma. Onun bu aşkı; mantıkla, akılla güçlendirilirse Tekke neden olmasın?
Son bir isim daha var benim aklımda: Ertuğrul Sağlam.  Trabzonspor taraftarlarının seveceği bir isim. Kökleri Trabzonlu zaten. Hem alaylı hem mektepli. Brezilya ve Avrupa'daki bir çok kulübü inceledi son yıllarda. Yeni bir yapı yeni bir takım pekala kurabilir...

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap