SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ayaklanın
20.10.2021

Kaç gündür çevremdeki Trabzonsporlular, 'Ali Koç bu sözü neden söyledi?' diye soruyor bana. Zira gerçekten çok tehlikeli bir söz. Bir de ortada fol yok yumurta yok. Maçta rakibin seni ezip geçmiş. Kalecin acemice bir gol yemiş. Doğru dürüst baraj bile kuramamışsın. 10 kişi kaldıktan sonra sahadan silinmişsin. Son yılların en mahkum maçlarından birini oynamışsın. Ve en önemlisi eleştirdiğin hakem maçtaki en kritik pozisyonlarda doğru kararlar vermiş.

Bu durumda neden 'ayaklanın' çağrısı yaparsın? Senin bu sözünü rehber alan bir taraftar yarın ciddi bir hakem hatası olduğu zaman sahaya girerse ve hakeme fiili müdahalede bulunursa ne olacak? Sorumsuzca bir söz. Bu sözü Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu söyleseydi muhtemelen 180 gün hak mahrumiyeti cezası alırdı.

Bakalım TFF kurulları Ali Koç'a ne ceza verecek? Ali Koç 'ayaklanın' çağrısıyla Trabzonspor karşısında yukarıda dile getirdiğim tüm unsurların üzerini örttü. F.Bahçe camiasından ve medyadan takıma gelebilecek tüm eleştiri- lerinin önüne geçti. Altay yediği hatalı golden dolayı eleştirilmedi. Teknik direktörleri takımı bu kadar mahkum oynattığı için topun ağzına konmadı.

Stoperi böylesine önemli maçta arka arkaya sarı kart gördüğü için acemilikle suçlanmadı. Yenilginin bütün faturası hakeme kesildi. Ali Koç şunu da yaptı. Bundan sonraki maçlar öncesi MHK ve hakemleri baskı altına alacak kamuoyu oluşturdu. Onun ‘ayaklanın’ çağrısından ben şunu da çıkarttım: Bu sezon şampiyon olmak için her şey mübah F.Bahçe camiası için. Sanki 2011'dekini aratmayacak bir süreç yaşanacak. Yarışta bu iki takım kafa kafaya giderse Trabzonspor camiasının işi zor.

Çünkü karşıda adalet kelimesinin içini boşaltmış bir anlayış var. Bu anlayışla dürüst bir zeminde mücadele etmek çok zor. G.Saray ve Beşiktaş'ın da yarışta olması gerekir. Ali Koç'un çağrısından Trabzon camiası da üzerine düşeni almalı. Tüm Trabzon taraftarları; bakanından, vekiline, iş adamından, sanatçısına, eski futbolcusundan, yöneticilerine kadar herkes topa girmeli ve haksızlığa uğradığı anda takımına gür sesle sahip çıkmalı. Yoksa bu kirli düzende atı alan çoktan Üsküdar'ı geçer.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap