SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı'nın fiili duası olmayınca
25.05.2024
Maça etkisiz başladın ama geçişten golü de buldun. Sonra maçın son 15 dakikasına kadar geriye yaslandın. Oyunun tüm inisiyatifini rakibe verdin. Sen 1-0 öne geçtikten sonra Beşiktaş gol atacağım diye bağırıyordu. Çırpınan bir tek Uğurcan’dı. Rakibin iki pozisyonunu önlerken devleşti. Adeta yalvarıyordu arkadaşlarına ‘kendinize gelin’ diye. En geriden olayı en net o görüyordu. Ama yan taraftan oyunu göremeyen bir hocası vardı. Abdullah Avcı hiç olmadığı kadar etkisizdi. Yarasanın ışık görmesi karşısında aldığı tavrı aldı.
Dondu kaldı oyunun son 15 dakikasına kadar. Tribündeki, ekran başındaki tüm Trabzonlular devre 1-0 bitse diye dua ediyordu. Bu dua edenlerin ortak özelliği oyuna müdahale edememeleriydi. Oyuna müdahale edebilecek olan Avcı da dua ediyordu. 1-0 devreye girsek diye. Ama onun elinde güç vardı. Fiili dua dedikleri güç. Bu gücünü kullanmadığı için duası kabul olmadı. Nitekim skor da hak yerini bulsun diye 1-1’e geldi. Maç sonuna gidiyoruz ve hocaya veriyoruz sözü: Devre 1-0 bitseydi, oyuna müdahale edecektim. Aynen böyle söyledi.
Ama ikinci yarı başladı, baktık yine aynı kadro. Söylemiyle eylemi örtüşmüyordu. Fiili duasını yapmadığı için bir gol daha geldi rakipten. Golü yediği dakikada Trezeguet’yi oyuna sürdü hoca. Mısırlının oyuna girmesiyle rakibin sağ kanattan yaptığı atakların sayısı azaldı.
Ama bu müdahale yeterli değildi. Bardhi, Berat, Umut Güneş orta sahasıyla devam etti Abdullah Avcı. Yetenekleri sınırlı, fizik kapasiteleri sınırlı, hücum aksiyonları sınırlı üç oyuncunun olması sezonun en iyi futbolunu oynattı Beşiktaş’a. Mendy isyanlardaydı o anlarda. Kendisini stopere mıhlayan Avcı’ya inat topu bir o ileriye taşıyordu. Pepe oyuna girdikten sonra Trabzonspor nihayet topla oynamaya başladı. Ve maç biterken golü de buldu.
Uzatma anlarında ise iki takım da maçı koparmak istedi. Orada Pepe’nin ıskası var. Neden Pepe o topu ıskaladı? Çünkü o atakta Pepe’nin orada olmaması gerekiyordu. Neden oradaydı? Avcı’nın oyunu izlemesinden dolayı oradaydı. Avcı eğer Baniya’yı ya da altyapıdan herhangi bir stoperi oyuna sürse ve Mendy’yi öne atsaydı Pepe’nin yerine Mendy olacaktı ve o ıska yaşanmayacaktı.
Çok klişe olacak ama bu mağlubiyet baştan aşağı Avcı’ya yazar. Maalesef doğru zamanda doğru dokunuşları yapamayarak camiaya bu mağlubiyeti yaşattı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap