SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı ve Mourinho'nun ortak kaderi
26.11.2020

Avcı ve Mourinho’nun ortak kaderi!

Abdullah Avcı maç sonları; şu kadar şut çektik, şu kadar orta yaptık gibi rakamlarla müsabakaları analiz etmeyi severdi. Ama Trabzonspor’un başındaki ilk maçından sonra rakamlara hiç değinemedi. Nasıl değinsin ki? Elindeki takım şimdilik konuşturmaz. Bu yüzden hoca da özetle ‘önemli olan 3 puan almaktı’ klişesine sığındı.

Hafta sonu rakamların karın doyurmadığı bir maç vardı İngiltere’de. Tottenham-M.City karşılaşması. Guardiola’nın ekibi rakamlarla dalga geçti. Rakibinin üzerine dalga dalga gitti. Topa sahip olmada yüzde70’i buldu. Oyun içinde 600 pas yaptı. Rakibin toplam pas sayısı 318’lerdeydi. Tottenham hiç korner kullanmazken City 10 korner kazandı, 22 şut çekti. Ama maç 2-0 Mourinho’nun takımı Tottenham’ın galibiyetiyle sona erdi. Maç sonu Mourinho’ya, ‘Rakip yüzde 70 topa sahip oldu’ dediler. Kurt hoca ‘İsterlerse topu evlerine götürsünler. 3 puanı ben aldım’ diye cevap verdi.

Avcı, Erzurum maçı sonrası bunu söylemeye çalıştı. Geçmişte olduğu gibi rakamlarla konuşmanın hazzını yaşayamadı. Bu sefer istatistikleri basın ve rakip takımın hocası dile getirdi. O ise tıpkı Mourinho gibi 3 puan almanın hazzını yaşadı.

Bir başka hazzı da o ana kadar 15 gol yiyen takımının gol yememesiydi. Savunma hücumda başlar düşüncesiyle hareket etti. Nwakaeme hiç olmadığı kadar geriye geldi. Marlon her defasında rakibine geçilince Brezilyalının açığını birinin kapatması gerekiyordu.

Trabzonspor taraftarı da şimdilik ‘3 puan olsun, bizim olsun’ klişesine sığınmalı. Eğer Avcı rakamlarla konuşmaya başlarsa anlayın ki bir

çok şey yoluna girmiş demektir.

***

Ünal hoca gecen yıl bu zamanlar ‘takımı devre arasına en az zayiatla taşımayı’ hedeflediğine dair bir açıklamada bulunmuştu. Bir önceki yılki as kadroda yer alan 4 oyuncunun ayrıldığını belirtmiş, hatta transferleri kendisinin yapmadığını da dile getirmişti. Abdullah Avcı’da bugün aynı açıklamayı pekâlâ yapabilir. Tam da bu noktada Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun, ‘Avcı’dan şampiyonluk bekliyorum’ sözleri şu an için çok iddialı. Ben başkan olsam, ‘geçen yıla göre zayıf bir kadromuz var. Puan olarak da çok geri düştük. Aldığımız oyuncular da beklentilerimizin altında. Seyirci yine yok. Buna rağmen hocamızla birlikte elimizden geleni yapacağız’ derdim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap