SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı, taraftara siteminde haklı mı?
12.10.2022

Abdullah Avcı, Trabzonspor’a imza attığında takım 17. sıradaydı. Hocanın kafası o takımın başına geldiğinde bile bu sezonki kadar karışık değildi. Ne yaptı? Önce takım savunmasını oturttu ve üzerine her geçen gün koyarak, sonraki yıl şampiyonluk yaşattı.

Ama bu sezon Avrupa’da da ligde de camianın beklentilerine karşılık verecek ne bir futbol var ne de bir oyun disiplini. Hoca da bunu neredeyse her maç dile getiriyor. Mesela Kasımpaşa maçında ‘ilk yarı bizim için çöptü’ diyor. Aynı durumu Kayseri, G.Antep maçları için de söyleyebiliriz. Hocanın sık sık üzerinde durduğu ‘Keyif alan, keyif veren takım’ yok artık. Yerine yeller esiyor ve hoca bunun bir geçiş dönemi olduğunu söyleyerek süre istiyor. Kasım’a kadar süre. Bugünün futbol ekonomisinde bu süre çok uzun. Kasım’a kadar lig ve Avrupa hedefleri elden uçup gidebilir.

Taraftarın protestosuna fazla takıldı hoca. Mesele taraftarın protestosu değil çünkü. Mesele taraftarı o hale getiren oyun. Trabzon taraftarı oyundan anlıyor. Ve vaatlere rağmen ortada oyun oynanmadığını görüyor. Eğer Sayın Avcı, tribündeki taraftar koltuğuna otursa Kasımpaşa maçındaki Yusuf’u o da protesto edebilirdi. Veya kendisine verilen onca değere rağmen Abdülkadir Ömür’ün haftalardır yokları oynamasına o da sabır göstermeyebilirdi. Ya da takımın sürekli geriye doğru oynayarak oyun kurması karşısında ‘artık yeter’ diyebilirdi. Top en son Uğurcan’a geliyor, eğer Uğurcan’ın arkasında biri olsa top ona da aktarılacak! Bu taraftarın hoşuna gitmiyor maalesef. 7 yeni oyuncunun takıma dâhil olmasıyla da açıklanabilecek bir şey değil mevcut anlayış.

Hoca; bu sezon neden rakip ceza sahası içine girilemediğini açıklamalı bize. Gomez’i neden topla buluşturamadığını? Kanatlardan neden doğru dürüst bir orta yapılamadığını?  Korneri ön direğe atıyorsun orada neden Trabzonsporlu oyuncu yok mesela? Bırakın oyunu ortada doğru dürüst pozisyon yok. Hatta rakip kaleye bir devre boyunca şut yok. Oyuncularda da maalesef bu sezon bir isteksizlik, bir doymuşluk var. Bazı maçlarda seremonideki görüntüsüyle bile anlarsınız takımın maça nasıl konsantre olduğunu. Oyuncuların o anki duruşları belli eder birçok şeyi. Bırakın seremoniyi maçın son anlarında oyuna giren oyuncu bile en ufak bir arzu belirtisi göstermiyor. Sorun oyun ve taraftarla bütünleşen ruhun kaybolması. Taraftar sahada oyun göremediği, o ruhu göremediği için rahatsız. Bu oyunu gösteremeyenler kolaya kaçıp taraftarı suçlamamalı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap