SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı Mührü...
21.12.2020

Bozuk paraların değerli olduğu zamanlardı. Yaşlı bir amca yolda yürürken, elindeki 50 kuruşu kaldırım taşlarının arasına düşürdü. Ne kadar uğraştıysa parayı geri alamadı. Genç bir ustaya 2.5 lira vererek parayı taşların arasından çıkarmasını istedi. Köylüler bu duruma şaşırıp kaldı. İçlerinden biri, ‘Amca hiç 50 kuruş için 2.5 lira verilir mi?’ diye sordu. Amca cevaben, ‘Ben her zaman bu yoldan evime gidiyorum. Eğer o 50 kuruşu taşların arasından çıkarmasaydım her geçişimde canım sıkılacaktı. 2.5 lira vererek bu sıkıntıdan kurtuldum.’

Abdullah Avcı da üç oyuncuyu kadro dışı bırakarak aynen bu yaşlı amca gibi yaptı. Olayın iç yüzünü bilmeyen herkes yeni alınan iki transferin kadro dışı kalması karşısında aynen köylüler gibi şaşırıp kalabilir. Hatta bunlara Bilal’in eklenmesiyle şoka uğrayabilir. Ama hoca bu üçlüyü kadro dışı bırakarak kafasındaki bir sıkıntıyı çözdü. Artık yedek kulübesinde performans değerleri düşük oyuncular oturmayacaktı. Hoca bu hareketiyle de diğer futbolculara gözdağı verdi. ‘Herkes ayağını denk alsın, takımın patronu benim’ dedi. Yönetime de ‘bir daha akşam pazarından oyuncu alamazsınız’ mesajını iletti.

Kadro dışı kararı etkili de oldu. Adana Demirspor maçının ilk 45 dakikasında rakip kaleye şut çekemeyen takım, Rize maçında ilk 45 dakikada 11 şut girişiminde bulundu. Avcı, küllerinden bir takım kuruyor. Şu an itibarıyla, taraftarlar da gerçeği görmüş durumda. Takımları ligin iyi kadrolarından birine sahip değil. 7 oyuncu eksiğine rağmen G.Saray’ı yenen Karagümrük kadar zengin değil Bordo-Mavili takımın kulübesi. Bu yüzden Avcı’dan daha da cesur olmasını bekliyorum. Altyapıya daha da fazla önem vermesini.

Takım maç kazandıkça, oyuncu grubunun Avcı’ya olan inancı artacak. Bir amaç birliği oluştuğu zaman başarı gelir. Rize maçı bu anlamda güzel günlerin başlangıcını da müjdeler gibiydi.

Film başlamadı mı?

Rıdvan Dilmen, F.Bahçe maç kazandıkça çok keyifliydi. Sarı-Lacivertliler G.Birliği’ni deplasmanda 5-1 mağlup ettiğinde ‘Daha reklamlardayız, film başlamadı’ diye konuşmuştu. Ancak Fenerbahçe ligdeki son 6 maçın 4’ünü kaybedince, Dilmen’in canı çok sıkıldı. 3-1’lik G.Antep yenilgisinden sonra Ali Koç’u, Erol Bulut’u, Emre Belözoğlu’nu eleştirdikçe eleştirdi. Bu durum bize bir kez daha şunu gösterdi: Türkiye’de futbol sonuç oyunudur. Konuyu Trabzonspor’a getirirsek, yönetimin artık geçmişte yaptıklarını anlatmasının pek bir önemi yok. Biz o yapılanları o gün- lerde zaten alkışladık. Önemli olan bugün ne yapıldığıdır. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap