SON DAKİKA
SON DAKİKA


Adalet yoksa
21.12.2023
‘Bir yerde adalet yoksa orada anarşi başlar’ demişti Şenol Güneş, 2011’deki şike olayından sonra. Tarihin en büyük şikesinin üstünün örtülmesi ligi şaibeli bir hale getirmişti. Bu şaibeli halden kurtulmak için temiz lig şarttı. O gün şikeyi aklayanlar bugün yaşanılanların sorumlusu. Türkiye’de futbolun sahada oynandığına inanan insan neredeyse yok. Bu yüzden her hafta hakemler eleştiriliyor, bu yüzden hakemlerin insan olduğuna, hata yapabileceklerine pek inanılmıyor. Bu yüzden hakem dövülüyor, bu yüzden takım sahadan çekiliyor. Adaletin olmadığı yerde anarşi başlıyor.
                İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu’nun takımını sahadan çekmesi umarız futbolumuzdaki kokuşmuşluğun son halkası olur. Ama öyle olmayacak. Bu tür aşırı tepkiler devam edecek. Çünkü bu kokuşmuşluğu düzeltmek istemeyen bir yapı var. Gücü elinde bulunduran bu güruh Faruk Koca hakemi yumrukladıktan sonra biraz kendine çeki düzen verir diye bekledik ama pek umursamadılar ve haftasında Mete Kalkavan’a Başakşehir-Sivas maçını verdiler!
                Ecmel Başkan gözümün önünde indi sahaya. Önce teknik direktörleri Hakan Yakın’a takımı sahadan çek diye bağırdı. Hakan hoca hiçbir şey anlamadı. Nasıl anlasın ki! Sonra oyunculara el kol işaretleri yaptı. Birkaç dakika sonra oyunculardan bazıları ona yalvarmaya başladı. Biri dizlerine çöktü. Az sonra Ertuğrul Doğan yanına gitti. Yine de ikna olmadı Ecmel başkan.
Hakemin kararının yanlışlığı doğruluğunda değilim şu an. Sizce Ecmel başkan bunu neden yaptı? Trabzonspor’a karşı bir tepkisi olamaz. Çünkü çok iyi bir Trabzonsporlu. Onu bu hale getiren kokuşmuşluktu. Yaptığı yanlıştı ama bu kokuşmuşluğu düzeltmeye yanaşmayanlar asıl sorumlulardı.
Sahaya odaklanan ve meselenin saha dışı yanlarıyla ilgilenmeyen Abdullah Avcı hocaya da iyilik yaptı Ecmel başkan! Sahada son 4 maçında gol dahi atamayan İstanbulspor’a, ciddi pozisyonlar veren bir Trabzonspor vardı. Zayıf rakibi karşısında iki stoperini kulübede oturtan ve Mendy’yi stoperde oynatan Avcı’nın da kararlarını gözden geçirmesi gerekiyor artık. Avcı, ligin en zayıf rakibine karşı bile taktiksel bir üstünlük kuramıyor. Topu birinci bölgede dolaştırarak ne zamana kadar daha oyalayacak; futbol arzusu ile yanan, pozisyon görmek, heyecanlanmak, maçlarda hop oturup hop kalkmak isteyen Trabzonspor taraftarını?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap