SON DAKİKA
SON DAKİKA


Abdülkadir'i, Zlatan'a dönüştürmek
4.10.2020
Zlatan İbrahimovic, 23 yaşında Ajax’tan Milan’a yıldız olarak transfer olmuştu. Boyu 1.95’ti ama sadece 84 kiloydu. Bir antrenman sonrası hocası Fabio Capello vücudunun üst kısmını görünce şoka uğradı ve ona şu soruyu sordu: Hiç ağırlık çalıştın mı? Cevap: Asla çalışmadım. Capello bir skandal duymuş gibi şaşırdı. Ve onu spor salonuna hapsetti. ‘Ajax’ta futbolcular kendi başlarına bırakılırdı’ diye anlatıyor o günleri Zlatan. Ama Milan’da her şeyle ilgileniliyordu. Kısa sürede 98 kiloya ulaştı. Sağlam, güçlü bir oyuncu oldu. ‘Capello, Ajax’ı bedenimden çıkartmakla kalmadı, beni bir kulübe girdiğinde, her ne olursa olsun ligde şampiyon olmayı bekleyen birisi haline getirdi. Dönüşüme uğrattı’ diyor Zlatan. Capello bununla da yetinmedi ve kulübün efsanesi Del Piero’yu yedeğe çekip Zlatan’a formayı verdi. Sonrasında da ‘Zlatan Efsanesi’ başladı.
Abdülkadir Ömür’ün de buna benzer bir hikayeye ihtiyacı var. Fizik gücünü geliştirecek bir dönüşüme. Şutları o kadar zayıf ki. Ya stoperlerin, rakip orta saha oyuncuların onu ezmesine ne demeli? Neredeyse aynı boydalar ama Messi ufak bir darbeyle yıkılıyor mu? Ramos bile indiremiyor O’nu. Ömür’ün bazı ezberlerini değiştirmesi gerekiyor artık. Evet, o bir yıldız ama Ajax’taki Zlatan gibi şu an. Eğer kendini geliştiremezse bir yanıp bir sönecek. Ve hep bir şeyler eksik kalacak. 

Ağaoğlu ne diyor?

Diyor ki, ‘Trabzonpor’un UEFA’dan ceza alması için Türkiye’den büyük baskı gitti’. Diyor ki ‘Sörloth’un takıma dönmemesi için Türkiye’den birileri devreye girdi’. Başkan çok ciddi şeyler söylüyor ama kimse üstüne durmuyor. 1-Başkan neden ciddiye alınmıyor? 2-Başkan neden daha açık konuşmuyor?

Marius Sumudica’nın çığlığı

G.Antep’in hocasının penaltı pozisyonunu anında yedek kulübesinden sahaya nasıl fırladığını gördünüz mü? Ya da attığı çığlığı duydunuz mu? VAR’daki hakemler bu çıldırma sekansını es geçemezlerdi. Zaten geçecek değillerdi ya... Bazen böyle çığlık atmalı teknik direktör. Mesela Denizli maçının son anında Serkan’a yapılan harekete böyle bir tepki gösterebilseydi Trabzon yedek kulübesi, VAR o pozisyonu atlayamazdı. Newton kibar biri ama burası Türkiye. Bazen çığlık atmak gerekiyor ve futbol asla tiyatro değil. 

Gökhan İnler’i almak demek...

Gittiği takım ya şampiyon oluyor, ya da kupa kazanıyor. Zurich’te 2 şampiyonluk yaşadı, İngiltere’de peri masalını gerçekleştiren Leicester City’nin kadrosundaydı. Beşiktaş ve Başakşehir’le de mutlu sona ulaştı. Napoli’de de 3 kupa kazandı. Bu sezon boştaydı. Ve Adanademirspor’la anlaştı. Trabzonspor bir uğur yapıp onun alsaydı diye düşündüm bu transfer sonrası. Seneye Demirspor’u zirvede görürsek hiç şaşırmayacağım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap