SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yiyin beyler yiyin
7.07.2019

İşçinin, emeklinin, memurun, çiftçi mutfak masrafını karşılamak için kılı kırk yararken seçtiği vekiller mecliste bir tas çorbayı 1 liradan içiyor, kavurma pilavını 6 liraya, tatlıyı 5 liradan yiyor. Şimdi zam yapılacakmış, neden derseniz onlar meclis mutfak masrağının gelir ve gider dengesinin bozulduğunu hissetmiş.

İşin ucu meclisteki vekillere dokununca şimdi zam yapacaklar. 22 bin lira aylık alan milletin vekilinin meclisteki yemek fiyatları devede kulaktı, zamlanınca devede iki kulak olur fark eden bir şey olmaz. Aslında meclisten lokantayı kaldıracaksın, herkes yemeğini millet gibi yeme alışkanlığı kazansın denilebilir.

Şimdi savunmaya geçilir, Ankara’ya sayısız ziyaretçi geliyor, yemek ısmarlıyoruz, çay söylüyoruz bunları hep cepten ödüyoruz şeklinde. Her kazanımın bir diyeti olacak elbette. Şunu söyleyeyim, sizler milletin derdine derman olun inanın bu onurlu ve gururlu millet sizden çay ve yemek istemez. Darılmayın milletin vekilleri, kızmayın aldığınız kuruşta yediğiniz lokmada milletin gözü yok.  Millet sadece, “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” şeklinde buyrulan Peygamberimiz(s.a.v)`in hadis-i şerifini hatırlatıyor. Sadece siz vekiller değil, sarayın, bakanlıkların giderlerine de aynı duygularla yaklaşıyor millet. 

KADIN CİNAYETLERİ

Öyle bir yola girdik ki sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda çöküş yaşanıyor. Sosyal alanda bir toplumun ayakta kalmasında en büyük etkenlerden biri olan analarımız, bacılarımız yaşadıkları sıkıntılarla boğuşurken gösterdikleri kararlığın bedelini birde canları ile ödüyor.

Kadına el kaldıran erkek, attığı tokat, yumruk ile üstünlük sağlama yoluna gidiyorsa ondan cacık olmaz. Hele hele eline bıçağı, silahı alıp kadının yaşamını elinden alana insan bile denilmez. Bir ayda ülkemde 40 kadın öldürüldü. Cinsel şiddet ve çocuk istismarı ise aldı başını gidiyor. 

Bunlara kim dur diyecek, toplumu bu anlamda kim bilinçlendirecek milletin yetkisini elinde bulunduran iktidar. Ancak gelin görün ki iktidar başka havalarda. Aslında iktidarın en fazla oy aldığı kesim ise kadınlar. Gelin görün ki iktidara desteğini veren kadınlar her gün yükselen oranda  cinayetlere, cinsel istismara maruz kalıyor. Kadına uzanan eller kırılsın sözlerini kime sorsan tasdik eder, uzanan ele yaptırıma sıra gelince arkasını döner.

Bu yaranın kanamaması için akla gelen ilk çözüm eğitim. Eğitim dünyası yetişen nesillere bunları aşılamayı ne kadar öğretiyor bana göre hiç. O dünyanın işi gücü varsa yoksa, müfredat değiştirmek, Atatürk ile ilgili yanlışlar yapmak. 

Bakın Milli Eğitim ile ilgili ileri sürülen, “İktidara yakın Eğitim Bir-Sen Üyesi müdür yardımcısı Akif M. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yarım saat içinde atama listesine alındı. Bir gün sonra ise Akif M. “öğretmenlere psikolojik taciz uyguluyor” diye şikâyet edildiği kuruma yeniden atandı.” İddiası ortada dururken bunların düzelmesi mümkün mü? Yine de uyaralım, artık bıçak kemiğe dayandı. Ya çözüm bulun, yada çözüm bulun. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap