SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni hamleler,arayışlar ve kavgalar
16.01.2021

Gündem İYİ Parti’den Ümit Özdağ’ın ihraç edilme kararının mahkeme tarafından iptal edilmesi oldu. Mahkemenin bu kadar kısa sürede böyle bir karar vermesi elbette sevindirici. Umarım her konuda süratle bütün dosyalar hakkında kısa sürede karar verilir.

Parti içerisinde konuşulması gerekenleri kamuoyu önünde delilsiz, belgesiz biçimde dile getiren Özdağ’ın gidişine bütün il başkanlarının imza verdiğini düşünürsek bundan sonra iptal edilen kararın parti için neler ifade ettiğini önümüzdeki zaman diliminde göreceğiz.

Özdağ, İYİ Parti İstanbul Milletvekili olmaya devam edeceğini söylerken, sormazlar mı; belgesiz sadece farazi söylemlerle suçladığın il başkanının yüzüne nasıl bakacaksın? Özdağ ispatlayamadığı paylaşımları ile partisine verdiği zararı nasıl giderecek bunun da açıklamasını yapmalı.

Son günlerde siyaset sahnesinde yaşanan gelişmeleri toplu olarak değerlendirirsek iktidarın gücüne güç katma adına kendisine yakın eski dava arkadaşlarını ziyaret etmesi, muhalefetin iç karışıklığa sürüklenmesi adına ihraçlar, iptallerin yaşanmasını yeni arayışlar ve yeni hamleler olarak yorumlamak doğru olur.

KİMİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRER

Millet İttifakı’nın dağılması adına hamleler yapılıyor. Cumhurbaşkanı’nın Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmesi bu tartışmaları alevlendirdi. Eski yol arkadaşlarının buluşmasını ittifak dağılacak yorumlarına doğru sürüklemek kimin ekmeğine yağ sürer bakmak gerek.

Bu ziyaret her iktidar olan partinin kaybettiği oranı geri almak için diğer partilerle dirsek teması kurmak olarak da yorumlanabilir. Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin de oylarının eridiğini hesaba katarsak bu ziyaretler normal olarak yorumlanabilir.

AK Parti’nin oy kaybı yaşaması siyasetin bir gereği. Kime sorarsanız sorun AK Parti’nin ilk hükümet olduğu dönemi anlatmaktan imtina etmez. O dönemde başarı trendi sürekli yükselen, toplumu ayrıştırmayan, kutuplaştırmayan anlayışla söylem ve eylemleri ile gönülleri kazanma, herkesi kucaklama adına kapılarını her kesime açma anlayışı sonraki yıllarda iktidar olmayı sağlamıştır.

Sonuç olarak bu anlayış iktidar olmanın verdiği koltuk gücü ile değişime uğrayarak bugün nefret dilinin kullanılmasına yol açmıştır. Yaşananlarda muhalefetin suçu ne kadar derseniz onlar da en az iktidar kadar bugünkü tablodan sorumludurlar.

KAVGALAR

Siyasetin aktörlerinin bugün birbirleri ile ilgili dile getirdikleri sözler yenilir yutulur cinsten değil. O kadar çirkin ifadeler kullanılıyor ki inanın millet bunları hoş karşılamıyor. Havada cirit atan kirli sözcükler milletin içinde bulunduğu konumun çaresi değil.

CHP genel başkanının ‘Sözde Cumhurbaşkanı’ ifadelerini çirkin bulduğumu söyleyeyim. Milletin oyları ile seçilerek göreve gelen cumhurbaşkanına karşı eleştiri seviyesini yerle bir etmemek gerek.

Kılıçdaroğlu’nun böyle bir sözü seçilmiş cumhurbaşkanına söylememesi gerekir derken, milletin oyları ile muhalefet görevi almış parti liderlerine de aynı şekilde bu tip sözlerin söylenmemesi gerekir diye düşünüyorum.

Kısaca sokak ağzı ile siyaset yapma devrinin kapandığını belirtip, millete içinde bulunduğu zor koşullardan nasıl çıkılacağına dair politikalar üretmek gerek. Pandemi vurdu, her kesimin mutfağında yangın var, bu yangın nasıl sönecek. Ona bir göz atın isterseniz. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap