SON DAKİKA
SON DAKİKA


Virüs mü dalga geçiyor yoksa sizler mi?
2.10.2020

 
Ülke olarak salgınla mücadele sürerken bilim adamlarının açıklamaları bıktırdı artık. Her kafadan bir ses çıkıyor; kimisi maske, kimisi mesafe, kimisi hijyen konusunda o kadar uyarı yapıyor ki yazmaya kalksanız ansiklopedi olur.

Kafayı en çok taktığım konu ise bu salgının ikinci, üçüncü, dördüncü dalgalarının görüleceği yönündeki söylemler. Arkadaş, birinciyi bilemeyen dalgalar olacak diyerek aklımızla dalga geçer oldular. Salgına çare bulmak yerine önlemleri sıralamak için herkes konuşuyor.

Sağlık Bakanı rakamlar açıklıyor, hemen biri çıkıp “Bu rakamlar gerçekleri yansıtmıyor” diyor. Diğer taraftan salgın için akıl verenler bir sürü öneri getiriyor. Milletin kafası allak bullak oldu be! Tek ses ve şeffaf olmak çok mu zor?

Salgın ranta döndü, aldı başını gidiyor, gören yok. Salgının ilk günlerinde bulunamayan ve tanesi 5 liradan satılan maskeler 50 kuruşa tezgahlarda yerini aldı. Diğer önlemler için kullanılan ürünlere girmiyorum, sayfalar yetmez.

Önlemler doğru dürüst hayata geçirilemiyor. Altta kalanın canı çıksın misali salgın milleti daha da yoksulluğa sürüklüyor, kimse fark etmiyor. Bu kadar bilgi kirliliğinin yaşandığı bu süreçte virüs mü bizimle dalga geçiyor yoksa, bu konuda ahkam kesenler mi millet anlamış değil.

UYUM NASIL SAĞLANACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında teşkilatlara, milletvekillerine ve belediye başkanlarına “Uyum içerisinde olun” mesajı vermiş.

Milletvekillerinin nefsani davranmamaları gerektiğini söyleyen Erdoğan’ın bu sözlerinden milleti kutuplaştıran, kurum ve kuruluşları hedef gösteren, kendi varlıklarının sürdürülebilir olması adına hareket edenler kendilerine pay çıkarmışlardır umarım.

Belediye başkanlarının yaptıkları çalışmalar üzerinden adeta lince dönüşecek şekilde eleştirilmelerine sessiz kalan il başkanları ile nasıl uyum içerisinde çalışılacak onu da teşkilat merak ediyor. Örnek olarak Trabzon’da her türlü saldırıya maruz kalan, AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Murat Zorluoğlu’nun AK Parti il başkanı ve yönetimi tarafından sahiplenilmediği gerçeği ortada. Bu gerçek doğrultusunda bu uyum sanırım yapılacak değişimle sağlanacak.

Adeta sahipsiz bırakılan bir belediye başkanının parti il başkanı ve yönetimi ile nasıl bir araya geleceğini birisinin çıkıp anlatması gerekir. 

Diğer taraftan milletvekillerinin teşkilat işine karışmamalarını tavsiye etmiş Erdoğan. Ben bunca yıldır iktidar partisi dahil milletvekillerinin teşkilatın işine karışmadıkları bir dönem görmedim. İl başkanı ve yönetim kurulu oluşmasında listeye adam sokmaya varıncaya kadar her alanda müdahil olduğuna şahit olduk. Oluşan listelerin milletvekillerinin ya da parti içerisinde oy kullanacak delege nezdinde gücü olanların tercihleri ile oluştuğunu hep gördük.

Erdoğan’ın, “Son kararı genel merkez verecek” sözleri umarım il ve ilçelerde birilerinin değil, genel başkanın ve genel merkezin tercihleri ile oluşan milletin adamları ile karşılık bulur. Çünkü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, millet nezdinde estirdiği rüzgara bu anlamda oluşan yönetimler katkı verir, aksi durumunda ise Erdoğan rüzgarı onları da zamanı gelince süpürüp atar.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap