SON DAKİKA
SON DAKİKA


Virüs kongre salonlarına ve miting alanlarına girmiyor mu?
28.01.2021

Salgın uğruna koparılmadık fırtına kalmadı. Maske, mesafe ve temizlik diye diye dilimizde tüy bitti. Her gün yüzlerce vatandaşımızı bu illet yüzünden kaybediyoruz. Sokaklarda kurallara uymayanlara ceza üstüne ceza kesiyoruz.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntülü katıldığı partisinin kongre salonlarını ve Elazığ’da depremin birinci yıl dönümü nedeniyle yapılan töreni izleyince şaşırdım. Törenlerde koronavirüs tedbirleri yerle bir edildi.

Anlamak mümkün değil. Bu virüs her yerde var da bu törenlerde mi yok diye sormak gerek. Binlerce insan bir salonda aynı nefesi soludu, yan yana oturdu, konut teslim töreninde de  aynı tablo vardı. Virüs adamına göre mi var?

Denizli, Mersin, Uşak ve Elazığ’ı yakından takip etmekte fayda var. Vaka sayısı yarından itibaren kaç oldu, kaç kişi hayatını kaybetti. Salgın nedeniyle esnafa kepenk indiriyor, lokantalar, çay ocakları, kıraathaneler kapanıyor işletmeciler inim inim inliyor, binlerce kişi işsiz kalarak fedakarlık yapıyor, gelin görün ki iktidar partisinin kongrelerinde kurallar yerle bir ediliyor.

Bu virüs kongre salonlarına ya da Elazığ’da miting alanına girmiyor da kapatılan, hafta sonları konulan yasaklı yerlere mi giriyor. Virüs her yerde var. Nefes alan herkese bu virüsün bulaşması kaçınılmazdır. Buradan virüs ile ilgili ahkam kesen bilim adamlarına ve Sağlık Bakanına soruyorum; bu tabloların sağlık yönden sakıncası var mı yok mu?

Yok diyorsanız millete bunca yasağı ne diye koydunuz. Var diyorsanız o kongreler ve miting alanı için gereğini yapın. Yapılmazsa bunun adı çifte standart olur. Bu da hiç ama hiç kabul görmez bilesiniz.

Gerçi Erdoğan kuralları hatırlatarak uyarılarda bulunsa da bu topluluklar yine oluşacaktı. Önemli olan bu toplulukların oluşmasına neden olunmaması gerekirdi.

UĞUR MUMCU’NUN UNUTULMAYAN SÖZLERİ

Basının suikast sonucu şehit edilen usta kalemi Uğur Mumcu’nun dile getirdiği aşağıdaki sözcüklerin günümüzde hala geçerliliğini koruduğunu söylemek isterim. Mumcu’nun bir ülkemizin nasıl çökeceğine, rejimin hangi tehlikeler sonucu değiştirilmeye çalışılacağını anlatan bu sözleri iyi okumak ve yaşananları, gelişmeleri ona göre takip etmekte fayda var.

Usta kalem hangi sözleri yıllar geçse de geçerliliğini koruyacak miras gibi unutulmayacak sözleri:

-Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz.

-Bir kişiye yapılan haksızlık, bütün topluma karşı işlenen bir suçtur.

-İnsanlar sadece konuştukları şeylerden değil, sustukları şeylerden de sorumludurlar.

-Kaplanın sırtında hüküm sürenler, bir gün o kaplana yem olmaktan kurtulamazlar.

-Haklıdan yana değil, güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar Güç merkezi değiştikçe dönerler; fırıldak olurlar.

-Sürekli güçlünün yanında yer almak adamı yalaka, dalkavuk yapar. Çünkü güç dengeleri sürekli değişir.

-Bir ulus, ne kadar okuma-yazma, öğrenme, araştırma eğilimde ise, o kadar sağlam, o kadar hoşgörülü ve demokrat yapıda olur.

-Evrensel kültürün sanat ve düşün rüzgârları ile Türkiye er geç çağdaş uygarlığa demir atacak.

-Ne zaman uygar olacağız bilir misiniz? Bir katil ya da kaçakçı ile bir aydın arasındaki farkı anladığımız gün!

-Kemalizm benim yaşam şeklimdir.

-Hangi iktidar din sömürüsüne sığınmışsa, mutlaka yıkılmıştır.

-Bir kişiye yapılan haksızlık, bütün topluma karşı işlenen bir suçtur.

-Öyleyse vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır.

-Milliyetçilik, sömürücülerin değil; Mustafa Kemal devrimcilerinin bayrağıdır.

-Kimi ölüler bize ne kadar yakın. Yaşayanların birçoğu ne kadar da ölü.

Şimdi bu sözlerden herkes kendine pay çıkarıp geride kalan zamanı hatırlayıp, gelecek adına yapılan ve yapılacak olanları iyi değerlendirmeli. Atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra kimse ahlayıp vahlanmasın. Mumcu’nun dediği gibi yalaka ve dalkavuk olmak yerine dik durup dik yürümek gerek.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap