SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vicdan muhasebesi
5.06.2019

İstanbul’un seçilmiş Belediye Başkanı Trabzonlu Ekrem İmamoğlu’na yakıştırmalar yapma geleneğinden vazgeçmeyen iktidar partisinin mensuplarının aymazlıkları artık kabak tadı verdi. Bu kentin her evladı sapına kadar Türk’tür. Başka kapıda kendinize malzeme arayın, gelin Trabzon’u, Trabzonluyu yunan ile eşleştirip günaha girmeyin. Vallahi Billahi Yüce Rabbim sizi hiç ama hiç affetmeyecek.

İmamoğlu’na yakıştırma yapanların amacı İstanbul’da ki diğer kentlerimizin insanları üzerinde algı yaratıp diğer kentlerimizin insanlarını kendilerine yöneltme peşindeler sınırım. Yemez beyler yemez. Trabzonlu, Karadenizli, doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli artık mevcut durumun farkında, bu ayrıştırma gayretleriniz umarım yarın ülkemizde başka sorunlara neden olmaz.

Yaşanan bunca gündem içerisinde 18 tane yiğidimiz şehit verdik, Türkiye ağlıyor, aileler ağlıyor. Gözyaşı sel oldu akıyor, beyler hala İstanbul seçimi üzerinden bir kenti ve İmamoğlu’nu yaftalamaya çalışıyor. Geçin bunları geçin. Attığınız çamur tutmaz.

Şehitlerimizin acıları yüreklerde kor alev gibi her gün can yakıyor, ekonomi dibe vurmuş, mutfaklardaki yangın vatandaşı çaresizliğe itiyor Allah’ım ne duyan var ne çare üretin, varsa yoksa İstanbul seçimi. Heyhat…

Enflasyon rakamı açıklandı. Bilenin yüzde 18. 71 arttı. Aylık enflasyon aldı başını gidiyor. Millet inim inim inliyor, çare bulması, çözüm bulması gerekenler pembe tablo çizmeye devam ediyor. İnsan acaba bunlar başka dünyada mı yaşıyor diye düşünmüyor değil.

Gerçi sizlerin mutfağında yangın yoktur, çünkü harcamalar devletten, araç, benzin devletten, karşılanıyorsunuz, ağırlanıyorsunuz cepten harcama yok. Yetmezmiş gibi birde harcırah alıyorsunuz. Tabiki enflasyon sizlere etki etmez.

Gazeteci Abdurrahman Dilipak’ın şu sözlerini sizlere armağan ediyorum. "Yine bir seçime gidiyoruz ya, Maide 105’i hatırlatayım istedim: “Ey iman edenler, siz kendinizi düzeltmeye bakın. Siz doğru gittikten sonra yanlış yola sapanlar size bir zarar veremez. Hepinizin dönüşü Allah’adır. O size neler yaptığınızı haber verecektir.” Bakın eğer bu sonucun değişmesini istiyorsanız, kendinizi değiştirin. Bu sonuç, bugünkü halimizin önümüze koyduğu faturadır. Ne kendinize yalan söyleyin, ne halka. 10 emirden biri “Yalan söylemeyeceksin”dir. Allah’ın kullarına yalan söyleyen Allah’a da yalan söylemiş olur. Zina eder, kumar oynar, şarap içer, torpil yapar, rüşvet yer ve sorulduğunda, kendi nefsini, ortaklarının nefsini, eşi, dostunu, evlad-ı ıyalini aklamak için yalan söyler. Yandaşlarını onda olmayan sıfatlarla över, rakiplerini onlarda olmayan sıfatlarla yerer. Bunlar yalancıların tâ kendileridir. Yalancının mumu ise yatsıya kadar da yanmaz."

İşte olayın özeti bu. İsteyen alsın cebine koysun, isteyen almasın, yarınları unutmasın, gelecek nesillerin kendilerini nasıl yad edeceğini hatırlasın ve en önemlisi Allah katında nasıl hesap vereceğini düşünsün. Ha birde vicdanında bir hesaplaşma yapsın.

İYİ BAYRAMLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap