SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vatandaş Yoksullaşıyor
22.11.2019

Ülkemizde vatandaşlar yardıma muhtaç hale geldiğini artık herkes görmüş durumda. Bir avuç azınlığın mutluluğunun altında milyonlar sıkıntı çekmeye devam ediyor. AK Parti iktidarında vatandaşa 315.5 milyar lira sosyal yardım yapılması bunun bir örneği. 2012’den itibaren yoksul vatandaşın sağlık hizmeti alabilmesi için 56 milyar lira ödeme yapıldığını da unutmamak gerek. Kayıt dışı istihdam düştü denilse de bu rakamın geçen yıla göre 2 puan artarak yüzde 36 oldu. 2.6 milyon çalışan ile 240 bin işyerinin de kayıt dışı olduğunu hatırlatmak isterim.

ATAMALAR

Türkiye’de binlerce öğretmen atama beklerken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı atamalar dikkat ten kaçmıyor. Din hizmetleri atamaları, polis, öğretmen, hakim ve savcı atamalarını solladı. 2002’de 68 bin 479 olan din görevlisi sayısı bugün yüzde 70.6 artışla 116 bin 854’e çıktı. Ne diyelim hayırlı olsun. Umarım gelenler var olanları aratır da kurumunun kurucusunu unutmaz. Aynı süreçte öğretmen sayısı 561 bin 242’den yüzde 67.1’lik artışla 938 bin 327’ye, polis sayısı da 155 bin 235’ten yüzde 61.3’lük artışla 250 bin 436’ya çıktı. -

DİPSİZ GÖL MEVZUSU

Gümüşhane’de Dipsiz Göl kurutuldu, define arandı. Sonuçta güzelim doğa katledildi. Kim yaptı, kim neden oldu bunları ilgili ve yetkililer araştırıp umarım herkesi tatmin edecek bir sonuç alınır. Göl konusunda o kadar çok şey yazılıp söylenmeye başlandı ki bilgi kirliliği aldı başını gidiyor. Bugüne kadar yaşanan ve söylenenlerde dipsiz kuyu gibi oldu, dibi başı yok. Artık bu konuyu bilen konuşsun ağzı olan değil.

POLİTİKA AĞZI

Siyaset sahnesinde öyle sözler duymaya başladık ki hakaretler havada cirit atıyor, iktidar muhalefet arasındaki söylemler kırmızı çizgileri aştı gitti. Bu tartışmalar içerisinde kadın siyasetçilere karşı dile getirilen söylemlere dikkat etmek gerek. AK parti Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Koray Aydın’a eleştiri getirdi. İYİ parti mensupları savunma refleksi içerisinde Ayvazoğlu’nun bir kadın ve anne olduğunu unutmadan eleştiri getirmeleri gerekirdi. Ancak olmadı, şık değildi Ayvazoğlu’na karşı dile getirilen söylemler. Bu arada AK Parti Grup Başkan vekili Özlem Zengin’e karşı söylenen sözleri de hoş karşılamak mümkün değil. Kim ne derse desin kadınlara karşı kalkan ele, uzatılan olumsuz dili hoş karşılamak mümkün değil. Genel de ki politik ağızlar yerelde de yer bulmaya başladı. Umarım bu eylem ve söylemler bundan sonra saygı sınırları içerisinde kalır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap