SON DAKİKA
SON DAKİKA


Varsın zarar edelim
20.11.2019

Tüm millet biliyor ekonomi dibe vurdu, işler iyi gitmiyor, sendikalar bir araya gelip vergilere tepki gösteriyor, EYT’lilerin hayalleri suya düşüyor, otoyolları zarar ediyor hazine ödüyor gibi çok sayıda olumsuzlukları sıralayabiliriz.

 

Ülkemizde şehir hastaneleri zincirleri oluşturulmaya başlandı, öyle anlatıldı ki bir kapıdan hasta giren diğer kapıdan anahtar teslim misali sağlığına kavuşmuş çıkacak denildi, gelin görün ki işin aslı hiç de öyle değilmiş. Bu hastanelerde ekonomiden nasibini aldı, defterin borç hanesine yazıldı. Şehir hastanelerinin içerisinde bulunduğu durumu anlatan, yazan, tepki gösterenlere şimdi Cumhurbaşkanının, “Şehir hastanelerimize bakın.

 

Zarar ettiğini söylüyorlar. Halkımıza hizmet etmek için zarar ediyorsak varsın zarar edelim” armağan ediyorum. Düşünün devlet zarar etmeye başladığına göre iş dünyası ne durumda.Esnaf, işveren iflas ediyor, ya da iflasın eşiğine gelmiş durumda. Kağıt üzerindeki rakamlar doğru olsa idi, bugün peş peşe intiharlar ya da konkordatolar yaşanmazdı.

 

Artık bıçak kemiğe dayandı. Enflasyon aldı başını gidiyor, hayat pahalılığı her gün yükseliyor, kredi kartları patlıyor, evler, arabalar, maaşlar haciz ediliyor, emekli isyan ediyor,memur işçi bunalıyor, hala ortalığı güllük gülistanlık gösteriliyor, lütfen milletin aklı ile dalga geçmeyin artık. Dedim ya devlet zarar etmeye başlamışsa işler hiç de iyi gitmiyor demektir.

 

Tasarruf denildi, yastık altındaki çıkarılsın denildi, dolarlar bozulsun çağrısı yapıldı, millet kefen parasını bile ekonomiye destek için harcadı ama çare olmadı bugünlere gelindi. Millet tasarrufu yaparken, devleti yönetenlerin tasarruf adına kılını kıpırdatmadığını gördük, yine arabalar, yine harcamalar sürdü, vatandaş kemer sıktı birileri ise kemer büyüttü.

 

Yeni sistemde o kadar çok kişi oluşturulan kurullar ile maaşa bağlandı ki takip etmekte zorlanıyor insan. Kimse kusura bakmasın, varsın şehir hastaneleri zarar etmesin, ben bana hizmet adına bu hastanelerin zarar ettiğini düşünmüyorum ve etmesin diyorum. Bu zararlar iyi araştırılır, iyi irdelenirse paracıkların hangi havuza gittiğini hep birlikte öğreniriz. Ekonomide sağlıklı bir araştırmada bütün yolların kime çıktığı da belirlenir. Dedim ya şu havuz var ya ah havuz vah havuz. Bu ekonominin adı yoksa havuz sistemi olmasın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap