SON DAKİKA
SON DAKİKA


Türkiyelilik hayali kuranlar hortladı
3.04.2021

Türk ve Türklük ile ilgili hamleler bitmiyor. Gün geçmiyor bir köşeden bir adım atılıyor. Ülkemizde ekonomi çökmüş, açlık sınırı almış başını gidiyor. Salgınla birlikte iş dünyası her geçen gün kaybediyor, ülke kıpkırmızıya dönmüş, işçi, memur, emekli, çiftçi, kadınlar ve iş insanları ayakta durmak için mücadele ediyor; ama diğer taraftan bu tipler Atatürk, Türk ve Türklükle uğraşıyor.

Yahu sizde hiç vicdan yok mu, hiç insaf yok mu?

Bunca sıkıntı içerisinde milletin dikkati gündem kirliliği ile başka taraflara çekilerek saman altından su yürütenlerin hedefinde şimdi de Anayasa’dan Atatürk ve Türklük ifadelerinin çıkarılması olduğu iddiaları dile getirilmeye başlandı. Türkiyelilik hayali kuranlar hortladı.

Türk ve Türklük ile ilgili dile getirilenleri kendilerine reklam malzemesi yapanların da türediğini söylemek isterim. Türk olmak adına mangalda kül bırakmayanların sahip oldukları erki kullanmak yerine saman alevi gibi ahkam kesmelerinin inandırıcılığı yok.

Anayasa’dan bu ifadeleri çıkarmak gibi bir düşünceye sahip olanlar unutmasınlar ki bu milletin yumruğu balyoz gibi ense köklerine iner. Türkiyelilik gibi içi boş bir ifadeyi kullanma peşinde olanların olduğu iddiaları karşısında herkesin uyanık olmaları gerekir.

Böyle bir adımın ülkemizi bölünmeye götüreceğini herkesin bilmesinde fayda var. Batmasın kimseye Türk ve Türklük. En büyük Türk Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği bu toprakların adı Türkiye’dir. Yarın içinde Türk geçiyor diye ülkemizin adını bile değiştirmeye kalkar bu sapkınlar.

Bakın, İlber Ortaylı 2015 yılında kaleme aldığı yazısının bir bölümünde şöyle diyor: “Bugünün Türkiye’sinde bal gibi milliyetçilik yapan ama iç ve dış nedenlerle bunu telaffuz etmeyi belki de erken görenler kendilerince ara bir çözüm buldular: Türkiyelilik. Tutmayacak bir kavram. Türkiye’nin adını biz vermedik. Türklerin ülkesi anlamında dünyayı çok iyi tanıyan İtalya’nın orta çağlarda koyduğu bir isim ve bütün Avrupa da onların coğrafya bilgisini ve isimlendirmelerini izledi. Doğru da yaptılar. Böyle bir ismin etnik milliyetçileri tatmin etmeyeceği ve aslında kendi açılarından da tutarsız oldukları çok açık. Ulusal kimlik bir ırk, kan meselesi değildir. Konuştuğunuz dile ve bağlılığınıza ilişkindir. Bu gibi terim oyunlarıyla hiçbir ulusa bağlaşıklık da sağlanmaz.”

Bu sözleri Türkiyelilik özlemi çekip ihanete soyunanların iyi okumasını tavsiye ederim.

HİÇ YENİLGİ ALMAMIŞ TEK ASKER

Küba’nın devrimlerin altına imza atmış unutulmaz lideri Fidel Castro’nun Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sorulan sorulara verdiği cevap bugün ona ve emanetlerine saldıranlara ders niteliğinde. Medyada yer alan Castro’nun Atatürk ile ilgili sözlerini iyi okuyup Atatürk’ün bir kez daha anlamak için kafalarını yorarlar sanırım.

Gazeteciler Fidel Castro’ya sorarlar:

“Siz bu ülkenin kurucu liderisiniz. Normal olarak sokaklarda sizin heykellerinizin olması beklenir.  Üstelik bunca ünlü sosyalist önderler dururken siz sadece Mustafa Kemal’in heykeline izin verdiniz. Neden?”

Castro, “Bizler daha çok devlet adamıyız. O ise bir kahraman. Sokaklara devleti yönetenler değil kahramanlar yakışır” der ve devam eder:

“Biz bağımsızlık ve devrim ruhunu ondan öğrendik. Evet biz de savaştık. Ancak bir devlete karşı savaştık.

O ise dünyanın en güçlü ordularının hepsini birden yendi. Hiç yenilgi almamış tek askerdir o. Üstelik sadece cephede değil, her alanda savaşmış ve başarılı olmuş müthiş bir insan.”

Castro yıllar sonra Türkiye’ye gelince kendisine yine benzer sorular sorulur.

Şöyle cevaplar:

“Ben de çok zorlu bir savaşın içinden çıktım. Onca kitaplar okudum. Ancak savaş meydanlarında kitap okuma rekorları kıran başka bir asker görmedim, duymadım. Her şeyi anladım da bunca güçlüğü ve değişimi nasıl başardı hafızam almıyor.

Bunlar o günlerin medyasında yer almıştı.

Dünyada, kendi topraklarını işgal ederken canlarını vermiş düşman askerlerinin analarına,

‘Ey evlatlarını bu topraklarda kaybetmiş analar; silin gözyaşlarınızı, onlar artık bizim de evlatlarımızdır. Bırakın Mehmetçiklerle koyun koyuna uyusunlar’ diyebilecek bir ruha sahip bir tek devlet adamı ve asker gösteremezsiniz. Dünya tarihinde, ‘Vatan savunması için yapılmayan her savaş bir cinayettir’ diyen başka bir lider, devlet adamı  yoktur.”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap