SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon'la aşk yaşamak
14.10.2020
Bazen bir tebessüm, aslan yürekli bir bakış, gözlerdeki parıltı ve kararlılık, cesaret başarıyı tetikleyip harekete geçiren en belirgin niteliklerdir. 
Yer, mekan, tanımadık insanlar, aşina olunmadık çevre vız gelir kişiye. Yel kayadan ne alır ki, hiçbir güç durduramaz onu.
Trabzon’un hayat sahnesinden nice bürokratlar, müdürler rüzgar gibi geçti. Başarılı olanlar da vardı, başarıya meyil verip hayal kırıklığı yaratanlar da... Yerini yadırgayana da şahit olduk, gözünü budaktan sakınmayıp vatan aşkıyla hizmet edene de... 

Gerek coğrafi koşulları gerek iklimi gerekse kırılgan dokusuyla zor bir kenttir Trabzon. Buraya hizmet vermek için ateşten gömlek giymek gerekir. 
Nitekim bu gömleği giyenlerden biri de Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper. 
1970 Konya doğumlu olan bu sert görünümlü kara yağız adamın kalbi huzur saçıyor. Alper neşeyi yüzünden yüreklere adeta boca ediyor. Eylül 2019’da Trabzon’a atandığından bu yana yaptığı hizmetlerin yanı sıra ödün vermediği duruşuyla gönül otağına oturdu. Tabiri caizse Trabzon’la aşk yaşıyor o.  Bunu gözlemlerime ve yaşadıklarıma dayanarak abartısız söylüyorum. 
Kentin sakinleriyle öyle bir bağ kurdu ki; sinerji var, saygı var, sevgi var, dayanışma var. Eeee bunlar olunca haliyle başarı da kendiliğinden geliyor. 

Kendi tabiriyle Vali İsmail Ustaoğlu riyasetinde jandarma, adliye ve belediye ile yakaladığı ahenk takdire şayan. Emri altındaki polis ve sivil memurlarla etkileşimi, iletişimi değerler tablosunda onu zirveye taşıyor. 
Bıçak sırtı bir konumda bulunmasına rağmen gözünü budaktan sakınmayan Alper yürüttüğü ulvi görevde elde ettiği başarılarda aslan payını daima çalışma arkadaşlarına bırakacak kadar mütevazı bir insan aynı zamanda.
Onun döneminde Trabzon’da asayiş berkemal. Şehirde en ufak güvenlik zafiyetinde bile Alper ve komutasındaki kahraman polisler gece gündüz tetikteler. Deyim yerindeyse burada kuş uçurtmuyorlar. 
Kah çocuklarla çocuk oluyor, kah yaşlıları bağrına basıyor, derdi olanın elinden tutuyor. Koltuğunu bir basamak olarak kullanmaktansa halkla paylaşmayı yeğliyor.

Kilometrelerce öteden geldiği Trabzon’a ve Trabzonspor’a melankolik aşkla bağlı biri o. Gönlünde yeşerttiği hayallerden biri de bordo-mavili takımın şampiyonluk kupasını kaldırması. 
Konyalı ve henüz 1 yıldır Trabzon’da olmasına rağmen 40 yıllık Trabzonlu gibi. Şehrin değerlerini özümseyerek korumaktan yana tavır takınıyor. O, vücut diliyle bu kararlılığını her defasında gözler önüne seriyor.
Dilerim Alper’in kurduğu hayalleri birtakım mahfiller sekteye uğratmaz, onun yürüdüğü aydınlık yolu birileri gölgelemez. 
Bu arada, Karadeniz Gazetesi olarak bizlere gösterdiği ilgiye de bu vesileyle teşekkür ediyorum.
Trabzon, Alper gibi değerli bir bürokrata sahip olduğu için kendini şanslı saymalı. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap